Evropski teden mobilnosti: tudi v Kranju poudarek na kolesarjenju

september 14, 2016

Tudi Kranj vabi na dogodke v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Začeli bodo 16. septembra ob 14h, na Slovenskem trgu, kjer bodo postavljene informacijske stojnice.

Za začetek s kolesi na pot

S Slovenskega trga se bo skupina kolesarjev, ki jo bodo sestavljali podžupan Boris Vehovec, člani Komisije varno kolesarim, svetniki, študenti in drugi ljubitelji kolesarjenja, odpeljala do kolesarskega prehoda v križišču Kidričeve in Koroške ceste na Zlatem polju, kjer jih pričakujemo ob cca 14.15. Podžupan Boris Vehovec bo tudi uradno odprl na novo urejen kolesarski prehod kot simbolični začetek Evropskega tedna mobilnosti v  Kranju.

Cel teden aktivnosti

Komisija varno kolesarim je sicer za ves teden mobilnosti pripravila zelo raznolik in zanimiv program, ki vključuje aktivnosti za vse starosti. “Letošnji Evropski teden mobilnosti daje poudarek kolesarjenju in peš hoji s ciljem, da se občani vseh starosti seznanijo z avtomobilu alternativnim načinom potovanja in občutijo, da imajo vse na dosegu roke – le svoje navade je treba malo spremeniti,” pravijo na Mestni občini Kranj.

(Visited 21 times, 1 visits today)