LOGO_LUPA_web

Vir: Morigenos

Društvo Morigenos vabi na 7. Noč delfinov

februar 6, 2019

Slovensko društvo Morigenos vabi vse ljubitelje delfinov in narave na že 7. Noči delfinov, ki bo potekala v soboto, 9. februarja, v Mestnem muzeju Ljubljana (Gosposka 15), od 18.30 dalje.

Morigenos – slovensko društvo za morske sesalce je bilo ustanovljeno leta 2001 in izvaja več projektov na področju znanstvenega raziskovanja, izobraževanja, ozaveščanja javnosti ter varstva morskega okolja. Društvo je z metodo foto-identifikacije leta 2002 začelo vzpostavljati prvi fotografski identifikacijski katalog delfinov na področju Slovenije in okoliških voda. Katalog vključuje že več kot 150 delfinov, ki to območje uporabljajo za svoj življenjski prostor.

Kaj vse se bo dogajalo v Ljubljani?

V atriju Mestnega muzeja bo cel večer na ogled prenovljena razstava o slovenskem projektu za delfine, poleg tega bo na dogodku možno posvojiti delfina ali postali podporni član društva Morigenos. Tilen Genov bo predstavil delo društva in najnovejša dognanja na področju raziskovanja delfinov. Mitja Zupančič pa bo spregovoril o svoji knjigi Ambasadorji morja, za glasbeno popestritev pa bosta tokrat poskrbela Vagabunda.

Na dogodku pripravljajo tudi dobrodelno dražbo slik delfinov na platnu. Izkupiček dražbe bo namenjen nakupu novega hidrofona.

7noč delfinov (vir Morigenos)

 

Vir: Morigenos

(Visited 61 times, 1 visits today)