LOGO_LUPA_web

Dišijo nam … Vaflji na palčki!

november 30, 2018

Valji so po svetu prisotni že od srednjega veka, pri pa nas zadnja leta podirajo prave kulinarične rekorde, zanimiva posebnost so vaflji na palčki – Waffle to go.

14481727_1135301189891305_7595192995912318658_o[1]

“Razlika od dobro znanih palačink je predvsem v strukturi testa, ki je bolj gosto in s tem bolj hrustljavo navzven, navznoter pa puhasto. Testo spečemo v železnem opekaču, ki na pecivu pusti znamenit kvadratast vzorec. Posebnost naših vafljev je, da so pečeni na palčki in obliti z veliko čokolade, ki jo lahko nadomestimo z različnimi prelivi, glede na okuse posameznika,” povedo v Waffle to go, družinskem podjetju, ki pripravlja vaflje po lastnem receptu, različnih oblik in okusov.

Pekač-vaflji

Pridejo tudi na dom

Stalne lokacije še nimajo, ker so se odločili najprej raziskati slovenski trg preko različnih dogodkov (festivalov, sejmov, rojstnodnevnih praznovanj, dnevov odprtih vrat za podjetja,…) in tako iz prve roke dobiti informacije, kaj je všeč našemu trgu. “Poleg tega je investicija v nepremičnine za mlada podjetja v teh časih draga in težko dostopna naložba. Lahko pa nas spremljate na facebook-u, kjer objavljamo naše lokacije ali pa nas preprosto pokličite in pridemo tudi k vam domov,” povabijo.

14484733_1135301096557981_6909895314365323039_n[1]

Pestri okusi za še slajši december

Letos so se odločili poleg klasičnih prelivov ponuditi različne okuse primerne letnemu času. Tako smo lahko v vročih dneh okušali Poletni vafelj z omamnim vonjem sivke, ki se lepo poda k vaflju z belo čokolado. “V jesenskih mesecih prija vafelj polnjen s sezonskim sadjem – jabolki in cimetom, h kateremu se prileže temna čokolada. Poimenovali smo ga Jesenska pravljica.  Zimska fantazija pa naj za enkrat ostane še skrivnost, bo pa zagotovo nekaj z vitamini,” še namignejo.

SHOOTS 1

»KAR DELAŠ Z LJUBEZNIJO, DELAŠ DOBRO«

Poleg vafljev nudijo še sadje s čokolado, v decembru na drsališču v Kamniku postežejo s čokoladnimi jabolki. Primarno pa ostajajo zvesti vafljem, ki bi jih radi predstavili še več vrst in na različne načine, ki so Sloveniji še manj znani. “Nekajkrat smo že imeli priložnost predstaviti piškotne vaflje, ki so drugod že dobro poznani. Tudi Holandske tradicionalne vaflje, imenovane »stroopwafle«, smo že spekli. Testo za stroopwafle je drugačno, tanjše, vmes pa je namazano s karamelnim nadevom, ki se ti stopi v ustih. Vaflje lahko pripravimo na različne načine in z različnimi nadevi, tako sladke kot slane, samo domišljiji je potrebno pustiti prosto pot,” zaključijo.

SHOOTS


 

Foto: Waffle to go

 

 

(Visited 113 times, 1 visits today)