LOGO_LUPA_web

Dan za spremembe v Mariboru: izdelava ptičjih valilnic

april 2, 2018

Tudi letos se Zveza prijateljev mladine Maribor pridružuje nacionalnemu Dnevu za spremembe. Na modelarski delavnici 5. aprila, ki jo bo vodil njihov dolgoletni prostovoljec David Stošić, bodo izdelovali ptičje valilnice. Najlepše bodo na Gverilski urbani intervenciji,  7. aprila, namestili v Magdalenskem parku.

Velika vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnosti. “Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci. Akcijam se lahko pridruži vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe. Letošnji slogan je: Povezujemo skupnost!” so povedali na ZPM MB.

Na nacionalnem nivoju dogodek koordinira Slovenska filantropija, nacionalno združenje za promocijo prostovoljstva, na lokalnem nivoju pa lokalna mreža prostovoljskih organizacij “Prostovoljstvo v Mariboru”, kjer se akciji pridružuje tudi ZPM Maribor.

Več na: Dan za spremembe v Mb.

(Visited 15 times, 1 visits today)