LOGO_LUPA_web

Dan za spremembe: ‘Dan za sodelovanje’

april 6, 2017

8. aprila se bo odvil že 8. Dan za spremembe, ki ima letos podnaslov ‘Dan za sodelovanje’. Velika vseslovenska prostovoljska akcija ponovno povezuje številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom spodbujanja in širjenja sodelovanja.

“Sodelovanje je pot do uspeha”

Slovenska filantropija kot glavni organizator Dneva za spremembe je v preteklosti akcije že obarvala medgeneracijsko in skupnostno, premagovali so osamljenost, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom in širili spoštovanje.

Direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak pred akcijo poziva: “Sodelovanje je pot do uspeha. S številnimi akcijami izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, smo že spreminjali zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, namenjali smo stari robi novo rabo. V soboto, 8. aprila bomo znova pokazali, da sodelovanje prinaša pozitivne rezultate in dobro voljo. ”

S sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! že vsa leta nagovarjamo posameznika. Vsi smo lahko sprememba.

Vsak se lahko preizkusi v vlogi prostovoljca

V soboto se lahko vsak pridruži in preizkusi v vlogi prostovoljca. Na spletni strani Dan za spremembe lahko preverimo, kje potekajo akcije v vaši regiji, kaj se bo dogajalo, kdo vse sodeluje in poiščemo kontakte organizatorjev.

Prostovoljske akcije, katerih rdeča nit je širjenje in spodbujanje sodelovanja, bodo potekale v 71 krajih, med organizatorji so šole, društva, občine in posamezniki, sodelovala bodo tudi podjetja. Prijavljenih je 124 akcij, v okviru nekaterih se je povezalo tudi več kot 27 organizacij. Po vsej državi bo na ta dan aktivnih več kot 450 organizacij (društev, občin, šol, podjetij, javnih zavodov) in več kot 8300 prostovoljcev.

 

Vir: Slovenska filantropija

(Visited 8 times, 1 visits today)