Dan Evrope s številniim brezplačnimi aktivnostmi v Hiši EU in po Sloveniji

maj 4, 2017

V Hišo Evropske unije se bo ob dnevu Evrope, 9. maju, spet naselilo praznično vzdušje s pestrim dogajanjem. Letos bo praznovanje potekalo v znamenju dveh obletnic: 60. obletnice podpisa Rimske pogodbe, ki je postavila temelje današnji Evropski uniji, in 30. obletnice programa Erasmus+.

Od 5. do 9. maja bodo tu potekale številne brezplačne aktivnosti.  Dogajanje v Hiši EU  bodo 5. maja uradno odprli vodja Predstavništva Evropske komisije Zoran Stančič, vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemen Žumer in veleposlanik Italijanske republike v Sloveniji Paolo Trichilo.

“Z gosti bomo razmišljali o življenju v Evropi nekoč in danes, ob evropski glasbi zadnjih 60 let pa se bomo na plesnem večeru zavrteli v prijetnih ritmih. O prihodnosti Evrope oz. Beli knjigi o prihodnosti EU se bomo pogovarjali z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc, izkušnje o mednarodni mobilnosti pa nam bosta iz prve roke predstavila Luka Jezeršek in Renee Vozelj, ambasadorja programa Erasmus+,” pravijo na Predstavništvu v Sloveniji. Ob sočasnem evropskem tednu mladih se dogajanju pridružuje Mladinstival, festival mladinskega dela.

Europe direct točke po Sloveniji

Obeleževanju dneva Evrope se s svojimi aktivnostmi pridružujejo tudi naši lokalni specialisti EU – točke Europe Direct v Sloveniji. V Pomurju in Podravju pripravljajo tradicionalno informacijsko kampanjo po mestnih središčih, v Celju boste lahko pokušali evropska vina in sire, obiskali koncert ter iz peska ustvarjali evropske skulpture. Podrobnejši program aktivnosti po Sloveniji vam bomo poslali prihodnji teden.

 

Več na: ec.europa.eu/slovenia/events/europe-day_sl

 

(Visited 34 times, 1 visits today)