LOGO_LUPA_web

Največja cvetlična preproga v Arboretumu posvečena medgeneracijskemu sožitju

september 13, 2016
Foto: Arboretum Volčji potok

2. oktober je dan starih staršev, dan, ko se spomnimo, koliko časa imamo za medgeneracijsko druženje, za spoštovanje in skupno veselje.

Letos bodo ob tej priložnosti že drugič dijaki in študenti Biotehniškega centra Naklo izdelali cvetočo preprogo v Arboretumu, Volčji potok. Dijaki in študentje Biotehniškega centra Naklo pa bodo pod mentorstvom dr. Sabine Šegula s svojim delom ustvarili največjo slovensko preprogo medgeneracijskih vezi, spoštovanja in miru. Projekt bo potekal do 15. septembra.

Cvetoča preproga kot simbol miru
Cvetoča preproga kot simbol miru

“Lanskoletni izziv bomo nadgradili. Cvetlična preproga je lansko leto merila 50m² in je nosila sporočilnost – Mir vsemu svetu. Tako smo simbolično oblikovali ptice miru iz vseh petih kontinentov. Misel ima rdečo nit v simboličnem začetku našega letošnjega projekta, ki se začenja 11. septembra. Ta datum je opomin na vrednote miru in medsebojnega spoštovanja. Medgeneracijsko vez pa poudarja Dan starih staršev – 2. oktober,” pojasni dr. Sabina Šegula, mentorica projekta.

Projekt cvetoča preproga bo torej izžareval logotip Dneva starih staršev, ki ga bo obkrožala barvita mavrica. Tokrat bo cvetoča preproga obsegala kar 100m². Kljub vsem cvetočim preprogam, ki jih ustvarjajo cvetličarji je ta preproga edinstvena, saj bo v celoti narejena kot aranžma v gobi za sveže cvetje.

“Cvetoča preproga iz cvetja je že 28. septembra 2014 na Trgu sv. Petra v Vatikanu na srečanju s papežem izžarevala dobrodošlico starim staršem. Na stotine rumenega in belega cvetja je podarila fundacija Felini, ki promovira dan starih staršev in poudarja pomembnost vezi med generacijami. Poudarjajo medsebojno spoštovanje, pogum in srečo,” razloži dr. Sabina Šegula pomen svetoče preproge.

 

(Visited 38 times, 1 visits today)