LOGO_LUPA_web

Certifikat, ki potrjuje, da izdelki ne vsebujejo glifosata

julij 9, 2019

Nekateri organi še naprej razpravljajo o varnosti glifosata. V podjetju One Degree Organics pa so sprejeli namerno odločitev, da zagotovijo, da so vsi njihovi izdelki brez tega vprašljivega herbicida.

Glifosat je najbolj razširjen herbicid na svetu. Po ocenah ameriškega Geološkega zavoda se je v ZDA uporaba glifosata na pridelkih povečala s 13,9 milijona funtov v letu 1992 na 287 milijonov funtov v letu 2016. Glifosat, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija označila za “verjetno rakotvorno snov”, je v zadnjem času po vsem svetu dvignil precej prahu, predvsem z dobljenimi tožbami v ZDA. Vpliv na razširjeno uporabo glifosata vidimo povsod, saj so številne študije pokazale njegovo povezavo z upadanjem populacij čebel in da ostanki glifosata ostajajo na živilih, s katerimi se vsakodnevno prehranjujemo.

Slovenija ga še ni prepovedala.

Izdelki One Degree Oganics ne vsebujejo glifosata

V podjetju One Degree Organics so sprejeli namerno odločitev, da zagotovijo, da so vsi njihovi izdelki brez glifosata. V letu 2016 so v podjetju najprej začeli s testiranjem za glifosat. V letu 2017 so začeli sodelovati z BioChecked, največjo neodvisno certifikacijsko družbo v ZDA, ko je njihovo certificiranje (brez glifosata) postalo dostopno. Da je na izdelku certifikat BioChecked, testirajo vsako sestavino, ki je del izdelka, v laboratoriju tretje osebe. Rezultate posredujejo v BioChecked, ki ne potrdi izdelka, ki vsebuje merljivo količino glifosata.

Foto: One Degree Organic

V podjetju One Degree Organics so prepričani, da ta certifikat vrača zaupanje in integriteto v živilsko industrijo. Upajo, da bo še več blagovnih znamk sledilo zgledu in sprejelo pomemben korak certificiranja izdelkov brez glifosata.

 

Vir: Sustainable brands

(Visited 50 times, 1 visits today)