LOGO_LUPA_web

Božiček prinaša tudi obnovljene in popravljene igrače

december 17, 2018

 

Božiček se bo v predprazničnem času oglasil tudi v Centru ponovne uporabe Ljubljana (Povšetova ulica 4), v četrtek 20. decembra ob 15. uri. Prevzel bo obnovljene in popravljene igrače, ki so jih v CPU Ljubljana skupaj z malimi mojstri skrbno popravili, da bodo razveseljevale druge otroke.

Igrače za popravilo so se zbirale na vseh lokacijah galanterije Bags & More, papirnicah Office & More, ter na vseh lokacijah CPU, kjer jih je mogoče oddati skozi vse leto. V CPU zbirajo igrače z namenom, da jih obnovijo in jim podaljšajo uporabo. Proizvodnja in distribucija igrač namreč terja uporabo novih virov, porabo energije, vode in produkcijo emisij toplogrednih plinov. Številne plišaste in druge igrače so z manjšim popravilom spet postale težko pričakovane za številne otroke.

Mali mojstri obnovili igrače

Delavnice popravil igrač so potekale v CPU Ljubljana od 18. do 20. novembra med 13. in 14. uro. Na delavnicah so sodelovali tudi mali mojstri. Ta četrtek bo obnovljene igrače prevzel Božiček in jih predal vrtcem, šolam ter predstavnikom nevladnih organizacij, da bodo še naprej razveseljevale otroke.

 

Vir: CPU- REUSE

(Visited 50 times, 1 visits today)