7. Ruthin tek – največji dobrodelni tek v Sloveniji

februar 19, 2019
Utrinek iz 5. Ruthinega teka (Foto: Never give up)

7. Ruthin tek se bo že tradicionalno odvijal na sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera. Prireditev se bo začela v petek, 22.02.2019, ob 16.00 in se zaključila v nedeljo, 24.02.2019, ob isti uri. Štartno-ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškem centru Mala Zaka.

Z namenom in željo pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo, tudi letos organizatorji, društvo Never give up, vabijo vse tekače, pohodnike in ostale ljudi dobre volje, da se jim pridružijo na 48-urni poti okoli Blejskega jezera, kjer je ogromno tekaških ur preživela tudi Ruth Podgornik Reš, in tako pomagajo. “Pridružite se nam lahko kadarkoli v času prireditve in odtečete ali prehodite, kolikor želite. Skupaj bomo naredili dobro delo in se spomnili Ruth Podgornik Reš,” še pravijo.

Predprijave na dogodek niso potrebne.

“Z vašo prijavo, ki gre 100% za namen, za katerega zbiramo, boste prejeli darilno vrečko in se neomejeno okrepčali na bogati okrepčevalnici Ata Janeza. Letos bo potekal tudi tekmovalni program, katerega razpis objavimo kmalu. Naj pa povemo, da bomo v noči iz sobote na nedeljo organizirali tekmovalni 8-urni tek, kjer se boste lahko pomerili z drugimi, koliko krogov lahko pretečete v 8 urah v dokaj nizkih temperaturah,” nanizajo nekaj novosti, ki jih sproti objavljajo tudi na Facebook strani dogodka ali organizatorja.

(Visited 96 times, 1 visits today)