LOGO_LUPA_web

7 nasvetov, kako se ohladiti

julij 23, 2019

Spadate med tiste, ki celo poletje sopihate in se nikakor ne morete ohladiti? Ponujamo 7 nasvetov ohladitve, morda bo pomagalo.

1.      Prava izbira posteljnine

Poletni spanec je veliko bolj prijeten in manj vroč na pravi posteljnini. Najbolje dihata bombaž in platno ali kombinacija obeh. Najslabša možna izbira pa je poliester.

2.      V hladilnik z rjuhami

Sliši se zares nenavadno, toda nasvet za bolj prijeten spanec je, da rjuhe pospravite v plastično vrečko in ohladite v hladilniku ali celo zmrzovalniku. Hlad resda ne bo trajal celo noč, bo pa zagotovo dovolj, da vas popelje v prijetne sanje.

3.      Hladen tuš

Nič novega, kajne? Hladen tuš je daleč najbolj učinkovit način takojšnje ohladitve telesa. Za večji in bolj dolgotrajen učinek zmočimo tudi glavo.

4.      Ledeni termofor

Tako, kot se pozimi grejemo s termoforjem, se poleti lahko z njim hladimo. Vanj nalijemo vodo in zamrznemo v zmrzovalniku. Pred uporabo termofor zavijemo v brisačo. Izjemno učinkot bo ledeni termofor, če ga položimo na vrat.

5.      Uporabljajte sončno kremo

Tudi ta nasvet se sliši nenavadno, toda sončne opekline telo dehidrirajo in mu močno zmanjšajo možnosti ohlajanja.

6.      Manj kave

Kava povišuje telesno temperaturo, zato se ji je smotrno vsaj v zares vročih urah dneva odpovedati in jo nadomestiti z ledenim čajem na primer.

7.      Manj alkohola

Ledeno hladno pivo na vroč dan se sliši kot nekaj najboljšega, v resnici pa tudi alkohol povišuje telesno temperaturo. Če na vroč dan spijemo preveč alkohola, lahko pride tudi do vročinskih napadov. Tega si pri + 30 stopinjah prav nihče ne želi.

 

Vir: webmd

 

 

 

(Visited 99 times, 1 visits today)