foto: Manca Čujež

Plezalni praznik v Kranju

september 27, 2018

Ta vikend vse poti vodijo v Kranj, na že 23. tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti. Močna slovenska ekipa šteje 16 članov.

Kar iz 26 držav prihaja v Kranj 126 tekmovalcev. Brez dvoma domači navijači z največjim veseljem pričakujemo nastop naših plezalcev, ki v letošnjem letu nizajo odlične rezultate. Seveda gre na tem mestu izpostaviti odlično Janjo Garnbret.

Svetovni pokal v športnem plezanju organizira Planinska zveza Slovenije pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC). Svetovni pokal se za razliko od prejšnjih let letos ne bo končal v dvorani Zlato polje v Kranju, temveč sledita še dve tekmi na Kitajskem.

V soboto čez dan bodo potekale kvalifikacije, zvečer ob 20.00 bo sledil polfinale. Nedelja, 30. septembra, je rezervirana za finale z začetkom ob 17.45.

Poleg športnoplezalnega spektakla tekma v Kranju prinaša tudi bogat spremljevalni program. Ta bo v soboto namenjen otrokom in družinam, ter vsem, ki bi želeli spoznati slovensko paraplezalno reprezentanco in se preizkusiti v plezanju z zavezanimi očmi, pred sobotnim polfinalom in nedeljskim finalom pa bodo na ogled tudi plezalni filmi iz arhiva Festivala gorniškega filma.

(Visited 25 times, 1 visits today)