foto: Manca Čujež

Plezalni praznik v Kranju

september 27, 2018

Ta vikend vse poti vodijo v Kranj, na že 23. tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti. Močna slovenska ekipa šteje 16 članov.

Kar iz 26 držav prihaja v Kranj 126 tekmovalcev. Brez dvoma domači navijači z največjim veseljem pričakujemo nastop naših plezalcev, ki v letošnjem letu nizajo odlične rezultate. Seveda gre na tem mestu izpostaviti odlično Janjo Garnbret.

Svetovni pokal v športnem plezanju organizira Planinska zveza Slovenije pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC). Svetovni pokal se za razliko od prejšnjih let letos ne bo končal v dvorani Zlato polje v Kranju, temveč sledita še dve tekmi na Kitajskem.

V soboto čez dan bodo potekale kvalifikacije, zvečer ob 20.00 bo sledil polfinale. Nedelja, 30. septembra, je rezervirana za finale z začetkom ob 17.45.

Poleg športnoplezalnega spektakla tekma v Kranju prinaša tudi bogat spremljevalni program. Ta bo v soboto namenjen otrokom in družinam, ter vsem, ki bi želeli spoznati slovensko paraplezalno reprezentanco in se preizkusiti v plezanju z zavezanimi očmi, pred sobotnim polfinalom in nedeljskim finalom pa bodo na ogled tudi plezalni filmi iz arhiva Festivala gorniškega filma.

(Visited 12 times, 2 visits today)

Preberite tudi:

Jernej Kruder si je na uvodni balvanski tekmi v sezoni priplezal prvo zmago v svetovnem pokalu v športnem plezanju (foto Luka Fonda)
Jernej Kruder v Švici do prve zmage svetovnega pokala, Janja Garnbret druga

Športni plezalec Jernej Kruder bi težko lepše začel sezono, saj si je na uvodni tekmi svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju 14. aprila v š ...

Foto: Urban Urbanc/Sportida
Slovenski športni plezalci prvi med najboljšimi

Športno plezanje je iz sezone v sezono bliže olimpijadi - prvo olimpijsko baklo prižge že na letošnjih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Aire ...

Foto: Studio Fonda
Urška Žolnir: “Vem, ko mi obrnejo hrbet, se marsikaj dogaja”

Urška Žolnir je danes veliko več kot le judoistka svetovnega kova. Je trenerka, sestra, teta, glasbenica, predvsem pa preprosto podeželsko dekle.  ...

Na Turncu leta 2014 (foto: A. Hodalič)
Viki Grošelj: »Učitelji skušamo dokazati, kako pomemben je šport«

Viki Grošelj je eden najbolj izkušenih slovenskih alpinistov, poleg tega pa tudi gorski vodnik, reševalec in športni pedagog. Tokrat smo se z njim ...