foto: Manca Čujež

Plezalni praznik v Kranju

september 27, 2018

Ta vikend vse poti vodijo v Kranj, na že 23. tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti. Močna slovenska ekipa šteje 16 članov.

Kar iz 26 držav prihaja v Kranj 126 tekmovalcev. Brez dvoma domači navijači z največjim veseljem pričakujemo nastop naših plezalcev, ki v letošnjem letu nizajo odlične rezultate. Seveda gre na tem mestu izpostaviti odlično Janjo Garnbret.

Svetovni pokal v športnem plezanju organizira Planinska zveza Slovenije pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC). Svetovni pokal se za razliko od prejšnjih let letos ne bo končal v dvorani Zlato polje v Kranju, temveč sledita še dve tekmi na Kitajskem.

V soboto čez dan bodo potekale kvalifikacije, zvečer ob 20.00 bo sledil polfinale. Nedelja, 30. septembra, je rezervirana za finale z začetkom ob 17.45.

Poleg športnoplezalnega spektakla tekma v Kranju prinaša tudi bogat spremljevalni program. Ta bo v soboto namenjen otrokom in družinam, ter vsem, ki bi želeli spoznati slovensko paraplezalno reprezentanco in se preizkusiti v plezanju z zavezanimi očmi, pred sobotnim polfinalom in nedeljskim finalom pa bodo na ogled tudi plezalni filmi iz arhiva Festivala gorniškega filma.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

Luka Kovačič je na svetovnem prvenstvu s 14. mestom v vzponu dosegel rezultat kariere (foto ISMF)
Luka Kovačič se je na SP v turnem smučanju odlično odrezal

...  preizkušnji je bila 17-letna tekmovalka iz Visokega pri Kranju 22., 14-letni tekmovalec z Dobrne pa 38., medtem ko sta na temi ...

Foto: Košarkarska zveza Slovenije
Luka Dončić bo nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd

Luka Dončić sicer ni bil izbran med rezervne igralce za glavno tekmo vseh zvezd, bo pa nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd in na spretnostnem polig ...

Foto: arhiv organizatorjev prireditve Zlata Lisica
Zlata lisica na Pohorju

Zlata lisica je eno od največjih športnih tekmovanj v Sloveniji, ki je na sporedu vsako leto že 55 let in je eno najstarejših tekmovanj v alpskem  ...

Jernej Kruder si je na uvodni balvanski tekmi v sezoni priplezal prvo zmago v svetovnem pokalu v športnem plezanju (foto Luka Fonda)
Jernej Kruder v Švici do prve zmage svetovnega pokala, Janja Garnbret druga

Športni plezalec Jernej Kruder bi težko lepše začel sezono, saj si je na uvodni tekmi svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju 14. aprila v š ...