2:37 pop Promo, REVIJA PAMETNO PODEŽELJE

KGZ Sloga na področju kmetijstva deluje že 50 let

Skrb za kmeta, pospeševanje in razvoj kmetijstva ter slovenskega podeželja je glavno poslanstvo Kmetijsko gozdarske zadruge Sloga. Pohvalijo se lahko s 50 letno tradicijo delovanja na širokem področju kmetijstva.

Prihaja kmetija.net
„Naša želja je izboljšanje in nadgradnja že obstoječega in delujočega procesa na področju odkupa proizvodov naših članov,“ povedo v KGZ Sloga. V sklopu odkupa zelenjave in sadja bo tako pričela delovati tudi spletna trgovina kmetija.net.

Glavna dejavnost zadruge je oskrba kmetij in odkup kmetijskih proizvodov. Odkupujejo in prodajajo zelenjavo, sadje, mleko, živino, žito, koruzo in les. „Od kmetov odkupujemo vse vrste zelenjave in sadja, ki jih pridelajo na domači zemlji. Naša blagovna znamka Polonca zajema zelo širok izbor produktov s slovenskih kmetij,“ poudarjajo. V tem sklopu deluje tudi Slogina špajza, ki ponuja najrazličnejše živilske in neživilske proizvode slovenskih pridelovalcev.

Široka ponudba: vse, kar potrebujete

V Sloginih trgovinah si lahko kmetovalci in vrtičkarji priskrbite vse, kar potrebujete. Zagotavljajo preskrbo s semenskim materialom, sadikami, krmili in žiti za krmo živali, s sredstvi za varstvo rastlin, gnojila, pripomočke za mlečno proizvodnjo, pašno, hlevsko in mesarsko opremo, opremo za vinogradnike ter gozdarski program, pa tudi cvetličarski in darilni program.

Pohvalijo se lahko s široko ponudbo kmetijske mehanizacije različnih proizvajalcev: so ekskluzivni uvoznik, prodajalec in serviser svetovno priznane blagovne znamke John Deere, prodajajo tudi mehanizacijo slovenskega proizvajalca SIP. Od leta 2016 so tudi zastopniki madžarske semenarske hiše Marton Genetics, ki zagotavlja zelo kakovosten semenski material.

Skrb za okolje

Vizija in poslanstvo zadruge je tudi skrb za čisto okolje, kar je, kot poudarijo, bistveno za pridelavo zdrave domače hrane za kakovostno prehranjevanje naših državljanov. „V razvoj kmetij sodi uporaba in koriščenje obnovljivih virov (OVE) za uspešno samooskrbo in za zmanjševanje stroškov porabljene energije na kmetijah. V sodelovanju s Petrolom smo na poslovalnici v Kranju zgradili lastno sončno elektrarno z dvema polnilnima enotam. Sodelujejo tudi pri uresničevanju želja kmetov na področju energetike ter pri zagotavljanju ustrezne tehnologije za izvedbo njihovih projektov,“ pojasnijo v Slogi.

Zadruga Sloga je kmetu prijazno podjetje, ki dela za skupno dobro

(Visited 75 times, 1 visits today)
Close