2:18 pop Promo, REVIJA PAMETNO PODEŽELJE

Pravo veselje je imeti zdrave živali

Skrb za zdravje živali se začne z izbiro njihovega bivalnega okolja ter s pravilno oskrbo z vodo in krmo.


Krma mora ustrezati živalski vrsti, starosti in obdobju razvoja, saj živali le tako dobijo vse hranilne sestavine, ki jih potrebujejo v določenem življenjskem obdobju. Živali vseh potreb po hranilnih snoveh pogosto ne morejo pokriti samo s krmo, zato so priporočljivi različni mineralno-vitaminski dodatki.

Skrb za zdravje živali se začne z izbiro njihovega bivalnega okolja ter s pravilno oskrbo z vodo in krmo. Kakovostne rudninske mešanice vsebujejo dovolj vitaminov in mineralov, ki so v pravilnem razmerju. Pravilno izbran dodatek bo pomagal, da se bomo izognili zdravstvenim težavam, ki lahko nastanejo zaradi pomanjkanja teh ključnih elementov.

Grovit je rudninska krmna mešanica z dodatkom vitaminov Grovit ima izboljšano sestavo. Zaradi optimalne vsebnosti vitamina A in vitamina D3 ugodno vpliva na odpornost, rast in razvoj živali. Ker omogoča boljši prirast in dobro mlečnost, poveča gospodarnost proizvodnje.
Njegovi prednosti sta tudi majhna prašnost in prijetna aroma, ki pripomore k dobri ješčnosti živali. Z rednim dodajanjem Grovita preprečujemo razvojne, presnovne
in plodnostne motnje, ki jih predvsem pri mladih in odraslih živalih v času brejosti in mlečnosti povzroča pomanjkanje vitaminov in mineralov.
Uporaba Grovita je preprosta. Posujemo ga po krmi ali zamešamo v popolno krmno mešanico ali v dnevni obrok. Dnevni odmerek lahko razdelimo, polovico ga damo zjutraj, polovico pa zvečer.

Grovit je na voljo v pakiranjih po 2 kg, 5 kg, 10 kg in 20 kg. Dobite ga v kmetijskih trgovinah in veterinarskih ambulantah.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Close