Znani so finalisti turističnega natečaja Sejalec 2019

oktober 18, 2019
Foto: Nea Culpa, Visit Ljubljana

Letošnji poziv Slovenske turistične organizacije za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu, Sejalec 2019, ima tri finaliste, so včeraj sporočili z STO.

To so:

  • Brko tura, kolesarska tura, ki vodi obiskovalca po skrivnostni Ljubljani in po življenju treh velikih brkačev; to so arhitekt Jože Plečnik, slikar Rihard Jakopič in pisatelj Ivan Cankar.
  • “Spremeni tok zgodovine. Si upaš?” – gre za inovativen projekt Thermane Laško, ki v obstoječo turistično ponudbo vključuje elemente navidezne resničnosti: udeleženci vstopijo v doživetje, ki prebudi vse njihove čute. Zgodba temelji na dinastiji grofov Celjskih.
  • Večerja treh dežel – kulinarični produkt pod taktirko Hit Alpinee gosta vodi po območju Tromeje, od Kranjske Gore do sosednjih Trbiža in Podkloštra. Notranjo pestrost kulinarične ponudbe Zgornjesavske doline (rateške skutine krape, ajdove krape s skuto, krompirjevo mešto z zaseko, koruzno polento s kislo repo in seveda potico) produkt  nadgrajuje z lokalnimi značilnostmi kulinarike sosednjih Italije in Avstrije. Poleg kulinarike gostje na turi spoznavajo tudi zgodovino območja in razvoja turizma.

Zmagovalec bo znan 12. novembra na Dnevih slovenskega turizma.

 

Vir: slovenia.info

(Visited 43 times, 1 visits today)