LOGO_LUPA_web

Vas Rudno s smuko – tudi nočno!

februar 23, 2018
Foto: Petra Nastran

Rudno je manjša vas v Selški dolini, ki jo iz Ljubljane po 40 kilometrih dosežemo preko Škofje Loke in Železnikov. Ime je vas dobila zaradi bližnjih nahajališč železove rude, ki so jo nekdaj kopali v teh krajih.

Foto: Petra Nastran
Foto: Petra Nastran

Vas leži v zaledju planote Jelovica, ki predvsem v poletnih mesecih nudi prijetno zavetje pred sončno pripeko in je primerna za sprehode ali kolesarjenje. Svoj izlet lahko podaljšate tudi do Bohinjske Bistrice ali Bohinja, po cesti preko Jelovice. Najlepših razgledov na vas pa boste deležni, če se malce vzpnete na njena višja, sončna pobočja pod vasjo Dražgoše. Tako boste zagledali tudi 1666 metrov visok Ratitovec, ki je lep pohodniški cilj v vseh letnih časih.

Na Rudno pozimi vabi tudi smučišče

Kljub majhnosti, pa ima Rudno tudi nekaj, kar imajo veliki – 300 metrov dolgo smučišče, ki ga zagnani člani domačega Športnega društva Buldožerji tudi umetno zasnežujejo.

Foto: ŠC Rudno
Foto: ŠC Rudno

Proga je v celoti razsvetljena za nočno smuko, na kateri se lahko boljši rekreativni smučarji dvakrat tedensko preizkusijo v vožnji na čas.

Foto: ŠC Rudno
Foto: ŠC Rudno

Teren smučišča je zelo primeren za smučarje začetnike, zato tu redno potekajo smučarski tečaji, veliko je tudi rekreativnih tekmovanj. Na zasneženem polju je urejena tekaška proga, ob primernih pogojih pa poskrbijo tudi za tiste, ki so željni sankanja.

Foto: ŠC Rudno
Foto: ŠC Rudno

Več kot dovolj razlogov za obisk Rudna v teh zimskih dneh, ko nas je narava tako bogato obdarila s snegom, se strinjate?

Petra Nastran

 

 

 

(Visited 573 times, 1 visits today)