Ta petek zaključek rekordne sezone Odprte kuhne

oktober 23, 2019
Foto: Odprta kuhna

V petek, 25. oktobra, bodo Pogačarjev trg še zadnjič to sezono napolnile stojnice Odprte kuhne, ki je vse od konca marca v središču prestolnice z domačimi in mednarodnimi dobrotami najboljših slovenskih restavracij razvajala rekordno število domačih in tujih obiskovalcev.

“S tem bomo zaključili resnično pravljično 7. sezono delovanja v Ljubljani, poleg tega smo z Odprto kuhno redno gostovali tudi v Kopru, Novi Gorici, Celju, Novem mestu in na Ptuju. Pripravili smo kar 40 Odprtih kuhn, na katerih je sodelovala skoraj 100 različnih ponudnikov, ki so obiskovalcem pripravili več kot 300 različnih jedi,” povedo organizatorji, ki so poleg Odprte kuhne letos organizirali še pomladni in jesenski Pivo & Burger Fest, ki sta bila že 12. in 13. po vrsti, ter prvo Brino, ljubljanski festival džina, ki je v Križankah presegel vsa pričakovanja.

V novi sezoni se obetajo nove lokacije

V ekipi so ponosni tudi na obiske številnih domačih in tujih medijev. Po Pogačarjevem trgu so se tako sprehodili novinarji francoske revije Marie Claire, britanske Olive Magazine, nizozemskega spletnega portala RTLZ ter finske in nemške državne televizije, Odprto kuhno so obiskale ekipe National Geographica ter Netflixa, obisk pa so priporočili britanska medijska velikana The Independent in The Guardian ter popotniški Lonely Planet. “To nas izjemno veseli, ne le zaradi prepoznavnosti Odprte kuhne, temveč zato, ker prispeva k večji prepoznavnosti ljubljanske in slovenske kulinarične scene. S tem se uresničuje tudi naša dolgoročna vizija, ki jo imamo že od začetka pred sedmimi leti – Ljubljano in Slovenijo postaviti in utrditi na kulinaričnem zemljevidu sveta,” je povedala Alma Kochavy.

Seveda nameravajo k temu aktivno prispevati tudi v prihodnji sezoni, za katero že potekajo tudi dogovori z nekaterimi novimi lokacijami za Odprto kuhno, na programu kulinaričnih dogodkov pa ostajajo tudi Brina, ljubljanski festival džina, ter nove izdaje priljubljenega Pivo & Burger Festa

 

Vir: Odprta kuhna

(Visited 51 times, 1 visits today)