LOGO_LUPA_web

Sv. Mohor nad Kranjem

julij 3, 2019
Petra Nastran
Foto: Petra Nastran

Sv. Mohor nad Kranjem je en tak pohodniški cilj, ki vedno pride prav – za hiter jutranji sprehod, lahkoten družinski popoldanski sprehod ali večurni izlet s prijateljem ali prijateljico, na katerem se naklepetamo za naprej in nazaj.

Iz Čepulj

Za izhodišče se iz Kranja zapeljemo v smeri Stražišča, Pševa in Sv. Jošta. Nadaljujemo do vasi Čepulje, kjer parkiramo na parkirišču, ki se nahaja desno ob cesti.

Foto: Petra Nastran

Razgibana pot

Sledimo oznakam za Špičasti hrib in Sv. Mohor, ki nas z rahlim vzponom pripeljejo v gozd. Nekaj vzponov in spustov nas pripelje do manjšega kamnoloma, kjer nadaljujemo po cesti, na razpotju zavijemo levo navzdol po pešpoti, ki se hitro vrne na cesto, čez nekaj minut pa pridemo do domačije Gaber. Pot nadaljujemo po označeni pešpoti in kmalu prispemo na širok in razgleden travnik, kjer lahko občudujemo Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Še nekaj korakov ter pot nas pripelje od zaselka Bezovnica, kjer se držimo levo. Pridemo na krajši greben, na svoji desni občudujemo širen razgled na Selško dolino ter v nekaj minutah prispemo do cerkve na Sv. Mohorju.

Foto: Petra Nastran

Kraj je pravi za uživanje v miru, počitek in občudovanje radodarne narave. Podajte se kdaj sem, navdušeni boste in spet si boste morali priznati, da živimo na zares lepem koščku sveta.

(Visited 86 times, 1 visits today)