LOGO_LUPA_web

Foto: Petra Nastran

Planota Komna v snegu

januar 20, 2019

Na planoti Komna, ki se dviga zahodno nad Bohinjskim jezerom, lahko doživimo pravo zimsko pravljico, se naužijemo lepih razgledov, hkrati pa se pogrejemo na gorskem soncu.

komna
Foto: Petra Nastran

Od Koče pri slapu Savica bomo za vzpon po poti, ki poteka večinoma skozi gozd, porabili okrog dve uri in pol. Palice ne bodo odveč, kadar je pot zasnežena, pa tudi dereze – to dvoje nam bo še bolj kot pri vzponu prišlo prav pri spustu, ki bo tako lažji in tudi bolj varen.

Na poti bomo videli odcepa proti Črnemu jezeru ter Triglavskim jezerom, ki je priljubljen cilj v kopnem obdobju leta. Sicer pa je Komna dobro izhodišče za izlete proti Spodnjim Bohinjskim goram, v Triglavsko in Krnsko pogorje, tu pa se zaokroži tudi več naših najlepših krožnih poti.

48 serpentin nagrajenih z razgledi

Pot je nezahtevna, na preizkusu pa bosta naša potrpežljivost in vzdržljivost, saj ima kar 48 serpentin. A na vrhu bo naš znoj bogato poplačan z razgledom na Bohinjsko jezero na vzhodu, Pokljuko na levi ter Jelovico na desni strani doline. Na jugu se razteza greben Spodnjih Bohinjskih gora, poleg drugih vrhov pa bomo uzrli tudi vrh Triglava.

Foto: Ivo Čepin
Foto: Ivo Čepin

Od koče se lahko sprehodimo po široki planoti proti koči pod Bogatinom; v Domu na Komni, ki je stalno odprt, pa nas bo čakal topel čaj in domača hrana, ki nam bo dala moči za spust po serpentinah, ki jih bomo tokrat šteli od 48 navzdol.

 

(Visited 147 times, 1 visits today)