LOGO_LUPA_web

Planinski dom na Kalu (946 m)

oktober 24, 2018

Slovenci smo veliki ljubitelji gora. Kam se v planinah zateči na dobro malico in kje prenočiti, ko gremo na večdnevno turo?

Dom stoji na Kalu, enem južnih odcepov Mrzlice, ob gozdu na robu obširnega planinskega travnika. V začetku letošnjega poletja je oskrbništvo doma prevzela nova, pomlajena ekipa, z novim oskrbnikom, Rokom Paderjem na čelu.  Novi oskrbnik se zelo trudi, da bi domu, ki je nekoliko zaspal v času, vdahnil novo življenje, se povezuje z lokalnimi dobavitelji in domačini ter organizira najrazličnejše dogodke.

Planinski dom na Kalu ima certifikat Družini prijazna planinska koča, letos je bil ponovno nominiran med petimi finalisti za Naj planinsko kočo 2018 in je zasedel 4. mesto.

”Največ mi pomeni, da se ljudje radi vračajo,” vedno poudarja oskrbnik.

Za prste oblizniti: ” Vabimo vas, da ‘na lastna usta’ preverite odličen okus jabolčnega štrudlja, domačih štrukljev ali katere druge kulinarične dobrote, ki jih dom ponuja,” povabi ekipa Planinskega doma na Kalu.

 

Vzponi na vrhove:

  • Mrzlica (1121 m) 45 minut
  • Gozdnik (1090 m) 2 uri in 30 minut
  • Malič (936 m) 3 ure
  • Kopitnik (910 m) 3 ure in 20 minut

Glede odprtosti koč, vremena v gorah in varnosti dostopa ne zagotavljamo aktualnih informacij. Pred odhodom v gore se obrnite na posamezno kočo ali na Planinsko zvezo Slovenije: www.pzs.si.

(Visited 90 times, 1 visits today)