LOGO_LUPA_web

Piranske krožne pešpoti: tri ideje za pohod ob morju

oktober 25, 2019
foto: Jaka Jeraša

V Portorožu bodo prihodnji teden odprli tri nove krožne pešpoti. 28 kilometrov slikovitih in urejenih poti bo pohodnikom omogočilo spoznavanje najlepših delov Portoroža, Pirana, Seče in Strunjana. Ob odprtju bo organiziran brezplačen voden pohod v Strunjan.

Tri nove krožne pešpoti bodo potekale po slikovitih in razgibanih pokrajinah, ki ponujajo čudovite razglede na brezčasne soline, najvišji flišni klif na Jadranu, fotogeničen Mesečev zaliv in druge edinstvene pejsaže, s katerimi se ponaša destinacija Portorož & Piran.

Foto: Jaka Ivančič

Vodile bodo po gozdnih poteh, skozi srednjeveški Piran, krajinski park Strunjan, po poti nekdanje ozkotirne železnice Parenzane, mimo fieškega jezera in impozantnih skulptur Forma vive. Izhodišče vseh treh poti bo v Portorožu, nato pa se bodo pohodniki lahko odpravili v smeri Pirana, Strunjana ali Seče.

Dolžine krožnih poti bodo sedem, devet in dvanajst kilometrov, vsak krog pa bo mogoče prehoditi v dveh do treh urah. Primerne bodo tudi za družine z otroki in rekreativce.

Ob slavnostnem odprtju pešpoti tudi brezplačen voden pohod

Slavnostno odprtje novih pešpoti bo v torek, 29. oktobra, ko bo organiziran tudi brezplačen voden pohod po strunjanski krožni poti. Pot bo potekala skozi tunel Valeta, mimo strunjanskega križa in po delu krožne učne poti nazaj do strunjanskih solin, nato pa mimo Pacuga v Fieso in preko Belega križa nazaj v Portorož. Pohod po 12 kilometrih bo, vključno s postankom v restavraciji v Strunjanu, trajal približno tri ure in pol. V primeru dežja bo dogodek prestavljen.

 

Vir: TZP

(Visited 930 times, 12 visits today)