LOGO_LUPA_web

Korita Mostnice lahko v torek doživite z vodnikom

avgust 24, 2019
Foto: Aleš Zdešar, www.slovenia.info

V torek ob 9. uri si lahko korita Mostnice ogledate z vodnikom Triglavskega narodnega parka: “Z legendo o Hudičevem mostu v slikovita korita Mostnice”.

Mostnica je alpska reka s koriti in slapovi, ki skozi dolino Voje in vse do Stare Fužine ponujajo na ogled zanimivo ustvarjalnost narave. “Raziščite čudoviti svet, ki se vam ponuja na dosegu rok in si privoščite sprehod po dišečem gozdu v družbi ptičjega petja in žuborenja gorske rečice,” vabijo v Bohinju.

Korita Mostnice in dolina Voje so med najlepšimi in najbolj obiskanimi naravnimi znamenitostmi v Bohinju. Na sprehodu lahko občudujemo kristalno čisto vodo in drzno preoblikovane skale, uživamo v pestrem rastlinskem in živalskem svetu ter kulturni krajini, ki so jo skozi stoletja negovali tukajšnji prebivalci. Po dolini Voje so se kot prvi na Triglav povzpeli štirje srčni možje iz Bohinja (26. avgusta 1778).

Na poti od Stare Fužine do slapa Mostnice premoščajo Mostnico kar štirje mostovi in dve brvi, zato so predniki po njih poimenovali vodotok – Mostnica.


Vodenje traja 2-3 ure, prijave niso potrebne, cena pa je 4 EUR odrasli, 3,5 EUR dijaki, študenti, upokojenci, 2,5 EUR otroci (7 – 14), vstopnina v korita je vključena v ceno.

 

Vir: TNP, bohinj.si

(Visited 35 times, 1 visits today)