LOGO_LUPA_web

Kočevsko – Skrivnostni gozd Slovenije

avgust 14, 2017
Foto: Marin Medak

Destinacija Kočevsko, ki vključuje Kočevje, Kostel in Osilnico, z registrirano blagovno znamko ‘Kočevsko – Skrivnostni gozd Slovenije’ predstavlja najbolj ohranjen in zaokrožen gozdni habitat v Evropi in ponuja najbolj iskreno doživetje narave in stik z najrazličnejšimi življenjskimi okolji različnih rastlin in živali.

Ob tem pa, kot poudarjajo na Javnem zavodu za turizem in kulturo Kočevje, odločitev za obisk pomeni tudi odločiti se za spoznavanje z izjemno bogato zgodovinsko in kulturno dediščino.

Foto: Christine Sonvilla (vir. slovenia.info)
Foto: Christine Sonvilla (vir. slovenia.info)

Kolpa

Pravi biser je reka Kolpa – uživamo lahko na njenih brzicah, ki jih premagujemo s plavanjem ali pa na kajaku, kanuju ali raftu. Poskrbljeno pa je tudi za aktivnosti na kopnem: letos so na Kočevskem izdali novo Pohodniško karto z opisom 23 pohodniških poti, v skupni dolžini 370 kilometrov in novo Kolesarsko karto z opisom 10 kolesarskih poti, v skupni dolžini 475 kilometrov. Tu lahko tudi jahamo in se podamo na fotolov (opazovanje živali).

Foto: Kostevc
Foto: Kostevc

Številni zanimivi izleti

Med izleti na Kočevskem izpostavljajo Vzdržljivostni pohod po Medvedovih stopinjah, Skrivnostni Bunker Škrilj, Sprehod po Kočevju, Jarmovo pot, Izlet Staneta Jarma ter ogled Pokrajinskega muzeja Kočevje. Poleg nepozabne avanture destinacija ponuja posebne kulinarične dobrote in izdelke, spominke umetnostne obrti domačih ponudnikov, kot je npr. Kočevski gozdni med, ki ima zaščiteno označbo porekla.

Za vse željne dogodivščin, smo poiskali še nekaj predlogov za izlete po Sloveniji, ki so nas pritegnili, ker so nekaj posebnega – odkrivamo turistično manj oblegane destinacije, raziskujemo prvobitno naravo in se podajamo poletnim dogodivščinam naproti! V julijski in avgustovski številki revije Lupa!

Medvedji brlog za nočitev – nov hostel Bearlog

Za zanimivo prenočitev poskrbi aprila odprt prvi hostel na Kočevskem – Bearlog. »Zaradi varstva kulturne dediščine je zunanjost v celoti ostala enaka prvotno zgrajeni stavbi, notranjost pa je opremljena v modernem stilu za različno zahtevne goste. Zelena okolica hiše, rdeče pelargonije na okenskih policah, čudovit razgled na Reko Rinžo in Tržnico Kočevje, šum dreves v daljavi in utrip zelene narave dajejo vtis domačnosti in odličnega počutja,« poudarjajo na Kočevskem. V hostlu sta med drugim tudi Medvedja in Čebelja soba – prva za druženje, druga za gibalno ovirane. Hostel omogoča tudi najem koles, s katerimi lahko aktivno preživimo počitnice.

Foto: Jošt Gantar
Foto: Jošt Gantar

 

V.B.

(Visited 59 times, 1 visits today)