LOGO_LUPA_web

Koča na Gozdu (1226 m)

julij 5, 2018
Foto: Prezlc, d. o. o.

Slovenci smo veliki ljubitelji gora. Kam se v planinah zateči na dobro malico in kje prenočiti, ko gremo na večdnevno turo? Tokrat predstavljamo Kočo na Gozdu.

Koča stoji na mali ravnici ob Vršiški cesti nad Veliko Pišnico. Koča je odprta vsak dan od 1. maja do zadnjega septembra, od oktobra do aprila pa vsak petek, soboto in nedeljo. Rezervacija, kot pravi Marko Čufar iz podjetja Prezlc, ki skrbi za kočo, ni nujna, je pa v sezoni priporočljiva, da ne ostanemo brez ležišča. Teh je v štirih sobah s kopalnico 17, v sobah s skupno kopalnico 24, na skupnem ležišču pa je prostora še za 12 ljudi. V gostinskem prostoru je 80 sedežev. Koča ima toplo in mrzlo vodo, centralno ogrevanje, elektriko in mobilni telefon.

Za prste obliznit
V Koči na Gozdu imajo velik izbor domače hrane. »Gostje posebej pohvalijo jelenov golaž in jelenovo pečenko s kruhovimi cmoki in brusnicami – recept pa je naša hišna skrivnost,« pove Čufar. Posladkajo se najraje s štruklji in borovničevim zavitkom.

»Koča na Gozdu sodeluje v akciji ‘Očistimo gore’.

Zanimivejše ture:

  • Prisank, sprva po Hanzovi. nato po Kopiščarjevi (Jeseniški) čez Prednje Okno: pet ur (zelo zahtevna pot)

  • Vršič: ena ura (lahka pot)


Glede odprtosti koč, vremena v gorah in varnosti dostopa ne zagotavljamo aktualnih informacij. Pred odhodom v gore se obrnite na posamezno kočo ali na Planinsko zvezo Slovenije: www.pzs.si.

(Visited 88 times, 1 visits today)