LOGO_LUPA_web

Kamp Danica Bohinj, kjer pozabimo na avto

avgust 16, 2019

»Ni prav veliko kampov, ki so tako čudovito vpeti v mirno in neokrnjeno naravno kuliso kot je kamp Danica. Na robu Triglavskega narodnega parka s pogledom na Triglav in bohinjske gore je ta zelena oaza ob Savi Bohinjki vendarle le streljaj od središča Bohinjske Bistrice,« kamp opišejo v TD Bohinj. Lokacija omogoča, da lahko počitnice preživimo popolnoma brez uporabe avtomobila, za opravke ali raziskovanje okolice pa si lahko v bližini kampa izposodimo kolo.

Foto: TD Bohinj

Nedavno so pridobili tudi znak Slovenia Green Acommodation. »Naš cilj je stalno izboljševanje varovanja okolja, varnosti in kakovosti storitev v našem kampu. Iz tega razloga smo vzpostavili ekološko kakovostno vodenje, za katero smo prejeli ECOCAMPING certifikat. Le ta nas zavezuje, da smo okolju še bolj predani,« povedo v kampu, ki omogoča dostopnost tudi invalidom.

Foto: TD Bohinj

Poskrbljeno je tudi za številne aktivnosti: urejena so igrišča za tenis, badminton, odbojko in namizni tenis, otroško igrišče in večnamenska športna dvorana. Pridobili so tudi certifikat kolesarjem prijazen kamp: »Kolesarje oskrbimo s koristnimi informacijami, energijskimi čokoladicami in napitki, jim omogočamo uporabo kolesarskega orodja in kolesarnice ter pranje in sušenje kolesarskih oblek.«

Spust po Savi Bohinjki (foto: TD Bohinj)

Vsako soboto, ponedeljek in sredo je organiziran večerni pohod z baklami, ob nedeljah in sredah se v kampu odvijajo delavnice za otroke s poslikavami obraza, vsak četrtek si lahko ogledate predstavitev sirarstva, ob petkih pa tu poteka slovenski večer z glasbo in kulinariko.

(Visited 202 times, 1 visits today)