LOGO_LUPA_web

Jeruzalem v Slovenskih Goricah

april 5, 2019
Petra Nastran
Foto: Luka Ploj, www.slovenia.info

Kraj s posebnim imenom, ki je med bolj skritimi v Sloveniji, je zagotovo Jeruzalem v Slovenskih Goricah. Ime naj bi dobil v povezavi z vitezi križarji, ki so v te kraje prihajali v 13. stoletju.

Tu večino leta ne bomo srečevali turističnih množic, zato je to še eden izmed razlogov, da obiščemo Jeruzalem, ki vabi s svojimi vinorodnimi griči, vinotekami z vrhunskimi belimi vini, vinsko cesto, dvorcem in cerkvami.

Foto: Tomo Jeseničnik, www.slovenia.info
Foto: Tomo Jeseničnik, www.slovenia.info

Vinska cesta poteka od Ormoža do Ljutomera in tu se na prijetnem sprehodu lahko naužijemo pristne lepote te vinorodne pokrajine, se ustavimo na degustaciji vin ter poizkusimo lokalne dobrote, ki jih tu ne manjka. Obiščemo tudi dvorec Jeruzalem, ki je priljubljena destinacija za poroke.

Kraj ne nudi le ene razgledne točke, saj je celotna pokrajina en sam razgled, ki obiskovalce začara na vsakem koraku. 

Aktiven oddih

Ti kraji so bogati s kulturno, naravno ter etnološko dediščino, ki je za raziskovanje primerna ob vsakem letnem času, ljubitelji aktivnega oddiha imajo tu veliko možnosti za kolesarjenje, pohode in plavanje v termah.

Foto: Tomo Jeseničnik, www.slovenia.info
Foto: Tomo Jeseničnik, www.slovenia.info

Čez Jeruzalem poteka tudi veja Jakobove poti in prav to je bil razlog, da sem se spoznala s temi kraji, saj Štajerska veja omenjene poti poteka od Kobilja do Ljubljane.

(Visited 168 times, 1 visits today)