LOGO_LUPA_web

Istrsko podeželje vabi tudi jeseni

september 7, 2019
Marezige (foto: Vojko Rotar)

V sklopu projekta Turizmo Ištriano, Izkusimo istrsko podeželje: novi (tematski) turistični produkti in njihova promocija, ki ga izvaja UP FTŠ Turistica v sodelovanju z Mestno občino Koper, se bodo istrska doživetja nadaljevala tudi v septembru in oktobru.

Tako bomo oktobra lahko spoznali klet in stari mlin z vodeno degustacijo vin Bordon v Dekanih, v Marezigah nas čaka doživetje »Dotik stopal in brbončic v naši Rdeči pravljici v vasici Marezige«, prav tako se bomo v sklopu enega od doživetij v Marezigah lahko naučili speči kruh, obiskali vinograd in degustirali vino iz 150 let starih trt.

V Kužini Stara Šola v Kortah pa bomo spoznali trenutno najbolj zanimive soli in se naučili pričarati okusni prigrizek z malo sestavinami in a pravo soljo, medtem ko doživetje v Gračišču ponuja izdelavo negovalne kozmetike z eteričnimi olji istrskih zelišč.

Tudi med jesenskimi doživetji nas čaka kuharska delavnica, in sicer priprava istrskih fužov z nono Ervino in njenimi zgodbami ter novo doživljajsko odkrivanje lepot in dobrot Strunjana. Ena od novosti bo tudi prazgodovinska pustolovščina – iskanje zakladov Histrov, prvotnih prebivalcev polotoka.


Več o doživetjih na: zakladi-istre.si

 

(Visited 78 times, 3 visits today)