Gremo na 8. festival sivke na Krasu

junij 23, 2017

Poletje je tu in sivka pridno raste. In kot vsako leto, se bo tudi letos njej v čast odvijal Festival sivke na Krasu. Osmi festival poteka letos pod okriljem praznika občine Komen, zato bo dogajanje še toliko bolj bogato. Program bodo popestrila številna domača društva in posamezniki na različnih lokacijah Ivanjega Grada ter Kregolišču.

beautiful-flowers-1866481_1920_webPrvi del festivala se bo odvijal 24.6. in 25.6. 2017 v Ivanjem Gradu. Od 10. do 19. ure si boste lahko ogledali ročno in strojno žetev sivke, tržnico kraških dobrot ter sivkino tržnico, nabirali šopke in izdelovali venčke ter pletenice in še in še. Zvečer pa nikakor ne smete zamuditi koncerta Bakaline z gostom!

2.7. in 3.7. 2017 bo v Kregolišču ob plantaži sivke potekal drugi del tradicionalne prireditve Festival sivke na Krasu. Pestra prireditev s programom in delavnicami bo osredotočena okoli žetve sivke in njene destilacije.

Rdeča nit dogodka bo glasbena spremljava, ki bo potekala ves čas žetve in bo naravnana prav na ta dogodek. Avtorsko glasbo zanjo bo v živo izvajal mednarodno priznani slovenski umetnik, multi-instrumentalist Lado Jakša. Dogodek se bo odvijal med 10. in 18. uro.

Posebna popestritev dogodka bosta razstava starih avtomobilov, ki nas bodo obiskali že v soboto dopoldne in komedija Županova Micka. Komedija Antona Linharta je ena najbolj prepoznavnih slovenskih gledaliških del in velja za prvo slovensko dramo. Za tokratno izvedbo bo poskrbelo DPD Svoboda iz Žirov.

Več na FB strani Festival sivke.

Foto: Marijan Močivnik, vir: slovenia.info
Foto: Marijan Močivnik, vir: slovenia.info
(Visited 69 times, 2 visits today)