LOGO_LUPA_web

6 romantičnih pobegov na različne konce Slovenije

februar 10, 2017

Ker je največji praznik ljubezni že skoraj pred vrati, smo vam pripravili nekaj namigov, kam lahko svojega dragega/drago odpeljete na romantični pobeg.

  1. Mesečev zaliv

Mesečev zaliv se nahaja med rtoma Strunjan in Ronek in je del krajinskega parka Strunjan. Če se radi sprehajate, je potem to kot nalašč za vas. Avto lahko pustita na Belvederju in se do zaliva sprehodita. Zaliv je nekaj posebnega zaradi svoje slikovitosti; nahaja se tik po klifi, visokimi 80 metrov in s čudovitim razgledom, ki sega vse do Izole. Kot trdijo mnogi, je to ena najlepših slovenskih plaž. In ker so zimske temperature vse prej kot primerne za kopanje, lahko s seboj vzamete kakšno odejo, termovko in romantični pobeg je pred vama.

mesecev zaliv
Foto: windguru.hu
  1. Otok ljubezni

Na drugem, skrajnem koncu Slovenije lahko obiščete Otok ljubezni v Ižakovcih, kjer lahko med drugim doživita tudi pristnost Prekmurja. Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali Otok ljubezni; otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici. Tam življenje nikoli ne zamre. Skozi vse leto se lahko tam zapeljemo z brodom, ki je eden redkih, še obstoječih, povezav med levim in desnim bregom Mure. Posebno kulinarično doživetje je tam ‘pajani kruj’, ki je posebnost tega kraja in si ga lahko pripravi vsak sam na odprtem ognju.

Foto: izakovci.si
Foto: izakovci.si
  1. Brdo pri Kranju

Tudi Gorenjci niso skopi z romantičnimi kotički. Med obiskovalci je priljubljen kraj Brdo pri Kranju. Tam se lahko sprehodita o parku, na poti pa si bosta lahko ogledovala številne znamenitosti – grad Brdo, nekdanjo grajsko pristavo, staro oranžerijo, dragoceno kiparsko zbirko, lahko pa se podata tudi na romantično vožnjo s kočijo. Če so temperature ‘prave’, si lahko privoščita piknik s košarico brdskih dobrot, tam pa imajo med drugim tudi wellness. (brdo.si)

Foto: brdo.si
Foto: brdo.si
  1. Opazovanje zvezd

Kaj je lahko še bolj romantično od opazovanja zvezd v dvoje? Astronomski observatorij Magašov brejg se nahaja na vrhu enako imenovanega hriba na meji med krajema Fokovci in Ivanovci v občini Moravske toplice. Beseda ‘magašov’ izvira iz madžarščine in pomeni ‘veliki’. Observatorij razpolaga z motorizirano kupolo premera 4,0 m in je eden večjih astronomskih observatorijev v Sloveniji. Namenjen je opazovanju vseh nebesnih objektov in pojavov in tudi opazovanju sonca.

Foto: arhiv Astronomski observatorij Magašov brejg
Foto: arhiv Astronomski observatorij Magašov brejg
  1. Posestvo Pule

V mestecu Trebelno se nahaja posestvo Pule, elitno podeželsko naselje in je kombinacija luksuza, gastronomije, dobrega počutja in lepote narave. Izjemno naravno okolje ponuja že pozabljen mir, ki ga lahko delimo z najdražjimi. Tam med drugim vabijo na druženje s konji, romantičen sprehod, ne manjka niti kulinaričnih doživetij: kmečke pojedine, domača vina in številne sladke pregrehe. Na posestvu lahko obiščeta tudi vinsko klet ali weillness.

Foto: www.pule.si
Foto: www.pule.si
  1. Valentinova večerja na zajli

Gostilni Dvor Jezeršek in Krištof pripravljata kulinarično doživetje v objemu Kamniško-Savinjskih Alp. Kabine Krvavške žičnice se spremenijo v male zasebne restavracije. Ustvari se posebno kulinarično okolje. Največ 4 osebe lahko uživajo večerjo s tremi hodi v svoji zasebni kabini. Večerja se postreže izmenično med dvema vožnjama navzgor in dvema navzdol. Tretji vožnji sledi postanek ob vznožju smučišča in sladko presenečenje. Gostje lahko večer zaokrožijo z druženjem in kozarcem vina v bližnji planinski koči.

Foto: arhiv Jezeršek gostinstvo
Foto: arhiv Jezeršek gostinstvo

 

Kristina Žnidar

(Visited 308 times, 2 visits today)