30. popotovanje po Levstikovi poti

november 7, 2016
Postanek na poti (Foto: levstik.si)

Jubilejno 30. popotovanje po Levstikovi poti bo v soboto, 12. novembra, z začetkom med 6. in 9. uro v Litiji ali Šmartnem pri Litiji.

Foto: levstik.si
Foto: levstik.si

Po poti že 30 let

Zgodovina Levstikove poti sega v petdeseta leta 19. stoletja, ko je po poti s svojimi študenti hodil prof. dr. Anton Slodnjak, njegovo delo je nadaljeval prof. dr. Matjaž Kmecl, danes pa s študenti hodi prof. dr. Miran Hladnik. Prav dr. Matjaž Kmecl je pred tremi desetletji s svojimi nasveti pomagal pri določanju, označevanju in idejni zasnovi Levstikove poti, po kateri se zdaj že 30 let drugo soboto v novembru odpravljalo številni pohodniki iz Slovenije in tujine.

Ob jubilejni prireditvi bo slavnostni govornik prav prof, dr. Matjaž Kmecl, na prireditev pa so organizatorji povabili tudi vse dosedanje slavnostne govornike.

Na dan pohoda si bomo lahko v Kulturnem domu na Čateže od 14. ure dalje ogledali tudi razstavo: kako so včasih hodili po poti iz Litije do Čateža, kaj se je spremenilo, kdo vztraja in ohranja pot po Levstikovih stopinjah že 30 let…

 V cilju na Čatežu domačini vsako leto pripravijo prijetno dobrodošlico s kulturno prireditvijo Razhodnjo ob 13. uri, prej in potem pa ponudijo tudi svoje dobrote iz kleti in peči.
(Visited 33 times, 1 visits today)