LOGO_LUPA_web

vir: www.stil.kurir.rs

Recept: Sataraš z jajcem, kot včasih

avgust 19, 2018

Sataraš je jed zelenjave, za katero se zdi, da je šla malo v pozabo. Sataraš z jajcem je v tem času, kot vrt buhti od zelenjave, odlična ideja za malico, kosilo ali večerjo.

Priprava je enostavna in hitra. Nasekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Dodamo na kocke narezano papriko in paradižnik. Dušimo toliko časa, da voda od zelenjave izpari. Dodamo jajčka in mešamo. Zraven se najlepše poda rezina domačega belega kruha, kot včasih.

jajaca

Pa še to. Sataraš naj izvorno sploh ne bi vseboval jajc, temveč samo zelenjavo. Jed so z jajci, ponekod pa tudi z rižem, dopolnili kasneje. V naših krajih pa velja, da sataraš brez jajc – ni sataraš.

(Visited 128 times, 2 visits today)

Preberite tudi:

cvetacna-pica
Pica s cvetačnim testom

Cvetača je čudovita bolj zdrava alternativa klasičnemu testu. Malo manj hrustljava, a še bolj odličnega okusa! Sestavine: 1 srednje velik ...

vir fotografije: www.taste.com.au
Torta Pavlova

...  in res se zna v prvih poskusih ponesrečiti. Z vami delimo recept, ki je nastal po nekaj, tudi ponesrečenih, poskusih in preverjeno ...

koprivna-juha-1
Zelena juha s koprivami

Sestavine:  1 l vode 1 dl mleka 4 pesti koprivnih vršičkov 2 srednje velika krompirja 3 žlice graha 3 stroki česna 1 žlic ...

www.tasteofhome.com
Pomladna rižota

Rižota je vedno dobra ideja, tokrat predlagamo brezmesno. Nekaj zelenjave se že da dobiti, kakšen grah pa tudi gotovo še čaka v skrinji. Sestavi ...