LOGO_LUPA_web

www.nonsprecare.it

RECEPT: ‘brusketke’, enostavne in božanske

maj 12, 2019

Najboljše stvari so enostavne. Tega se v kulinariki znajo držati naši italijanski sosedje. Ena izmed takšnih jedi, ki je  lahko zajtrk, malica ali predjed, so brusketke.

Potrebujemo:

  • mocarela (najbolje bivolja)
  • paradižnik
  • kruh (ožja štručka)
  • sveža bazilika
  • česen
  • sol
  • olivno olje

Priprava: Kruh narežemo na rezine. Olupimo strok česna in ga prerežemo na pol. Vsak košček kruha malce podrgnemo s strokom česna. Na drobno narežemo mocarelo in vsak kos kruha obložimo z njo. Pečico prižgemo na maksimum in vanjo položimo kruhke, samo za nekaj minutk (cca. 3 – 4 minutke, dobro opazujemo, kruh mora postati hrustljav, a ne pretrd!). Na drobne koščke narežemo paradižnik, mu dodamo svežo nasekljano baziliko, sol, olivno olje in čisto malo (samo za okus) nasekljanega česna – vse skupaj  dobro in nežno premešamo ter po eno žlico nanesemo na pečene kruhke in postrežemo.

(Visited 183 times, 47 visits today)