Porova pita s sirom

Za 4 osebe

Sestavine:

  • žlica oljčnega olja
  • 25 g masla
  • 2 srednje velika pora
  • 400 g listnatega testa
  • 200 kozjega sira
  • 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
  • 1 eko limona
  • sol
  • poper

Priprava:

Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo in tanko narežemo. V večji ponvi segrejemo olje, ki mu dodamo maslo. Ko zacvrči, v ponev stresemo por in ga rahlo podušimo, da se zmehča. Vmešamo timijan in polovico naribane limonine lupinice. Dodamo še sok limone in kuhamo pol minute. Posolimo, odstavimo z ognja in ohladimo.

Listnato testo razvaljamo v pekač in por razporedimo po testu, centimeter od robu. Po poru razporedimo rezine sira, pokapljamo z oljčnim oljem in popramo. Pito postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se rob testa rahlo dvigne in zapeče. Postrežemo lahko toplo, mlačno ali hladno.

Preberite tudi:

vir: www.sugarlovespices.com
Hrustljava jabolčna krostata

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih) sladic. P ...

poletna pašta
Poletna pašta s češnjevci in baziliko

Dokler je vrt poln češnjevcev in diši po baziliki, do takrat je poletje! Tale preprosta pašta vzame toliko časa, kolikor se kuhajo testenine. Za  ...

borovnice-2
Kako shraniti borovnice, da ne splesnijo

Mmm ... borovnice. Le kdo jih ne mara? Iz njih lahko naredimo marmelado, različne sladice ali pa jih le preprosto posujemo s sladkorjem in pojemo. Tu ...

vir: www.stil.kurir.rs
Recept: Sataraš z jajcem, kot včasih

Sataraš je jed zelenjave, za katero se zdi, da je šla malo v pozabo. Sataraš z jajcem je v tem času, kot vrt buhti od zelenjave, odlična ideja za ...