LOGO_LUPA_web

www.tasteofhome.com

Pomladna rižota

marec 10, 2019

Rižota je vedno dobra ideja, tokrat predlagamo brezmesno. Nekaj zelenjave se že da dobiti, kakšen grah pa tudi gotovo še čaka v skrinji.

Sestavine:
(količina po občutku, odvisno, za koliko ljudi kuhamo)

  • olivno olje
  • čebula
  • česen
  • šampinjoni, grah, špinača, bučke (kar imamo)
  • timijan, poper, sol
  • belo vino
  • riž
  • parmezan

Priprava:

Na olivnem olju prepražimo čebulo in narezane šampinjone. Dodamo česen in riž ter vse skupaj še malo popražimo. Dodamo timijan in zalijemo z belim vinom. Kuhamo, da izpari vino in da je riž mehak, toda ne razkuhan. Dodamo izbrano zelenjavo (špinačo, bučke, grah ..), sir, malo kisa, sol in poper. Še enkrat vse skupaj premešamo na visoki temperaturi in postrežemo.

vir: www.tasteofhome.com

(Visited 325 times, 2 visits today)