LOGO_LUPA_web

Pečena hrustljava čičerika

junij 1, 2019

Sestavine: 

  • 400 g kuhane čičerike
  • začimbe po želji (česen, sladka paprika, kajenski poper …)
  • žlica olivnega olja

Priprava:

Kuhano čičeriko speremo pod vodo in jo stresemo na papirnato brisačko. Dobro jo osušimo. Suho čičeriko nato stresemo v posodo kjer jo začinimo s poljubnimi začimbami. Dodamo lahko česen v prahu, sladko papriko, kajenski ali navadni poper, ingver, limonino lupinico, ipd. Dodamo še žlico olja in dobro premešamo, da se začimbe lepo razporedijo. Začinjeno čičeriko nato stresemo na pekač, jo razporedimo v eno plast in postavimo v ogreto pečico. Pečemo na 200 °C približno 30 minut oziroma dokler čičerika ni hrustljavo zapečena. Med peko lahko večkrat premešamo, da se zapeče enakomerno. Postrežemo kot hladen ali topel prigrizek.

(Visited 253 times, 7 visits today)

ODDAJTE SVOJ GLAS IN POSTAVITE SVOJO OBČINO NA PR(A)VO MESTO!

 


Odgovorite na spodnja vprašanja z ustreznim izborom števila:

1 = zelo slabo, 2 = slabo, 3 = dobro, 4 = zelo dobro, 5 = odlično


1. Kako ste zadovoljni z življenjem v svoji občini?


2. Kako ste zadovoljni z razvojem vaše občine?


3. Kako občina skrbi za svoje občane, posebej ranljive skupine?


4. Kako občina skrbi za okolje (odpadki, zrak, voda, tla), kolikšna je trajnostna naravnanost občine?


5. Kako bi ocenili razvoj turizma - je tudi v skladu s skrbjo za domačine?


6. Ali je v zadnjem letu (od volitev) opaziti izboljšanje ali poslabšanje življenja in razvoja v občini?


7. Kateri projekt/dogodek ste v vaši bližini opazili v zadnjem letu? Kaj od obljubljenega pogrešate?

 

Za sodelovanje izpolnite kontaktni obrazec.