LOGO_LUPA_web

Paradižnikovo maslo

avgust 31, 2019

Paradižnikovo maslo je eden od najpreprostejših načinov, kako ohraniti okus sočnega poletnega paradižnika tudi za več mesecev – če ga zamrznete.

Potrebujete:

  • paradižnike močnega okusa, zrele, najbolje se obnesejo manjši, ter
  • maslo.
  • Po želji lahko dodate še nekaj začimb.

Priprava:

Nekaj minut vrenja paradižnikov bo zadostovalo, da se zmehčajo in začnejo spuščati sok. Zmiksajte jih skupaj z zmehčanim maslom, po želji pa v mikser dodajte še timijan, origano, rožmarin ali vse troje.

Maslo predenite v modelčke, ki jih zamrznete – kakšnega pa le pustite tudi za takojšno uporabo.

Kako uporabljati pardižnikovo maslo?

Po želji – lahko ga dodate testeninam, rižotam, za zanimiv okus ribe ali mesa dodate košček na že pečen file, k jajcem ali pa preprosto kot namaz na kruh, najbolje popečen.

 

(Visited 115 times, 12 visits today)