Najbolj hrustljav krompirček – in ni ocvrt

oktober 28, 2018

Krompir in soda bikarbona? Točno tako. Po tem receptu preizkušeno nastane najbolj hrustljav in prav nič masten krompirček. Tisti s hrustljavo skorjico in mehko sredico.

  • Krompir narežemo na kocke in ga damo kuhati v soljeno vodo, kateri smo dodali še slabo čajno žličko sode bikarbone. Kuhamo deset minut in odcedimo.

SODA

 

  • Med kuhanjem krompirja pripravimo ponev, v kateri na olivnem olju na hitro prepražimo dva ali tri stroke česna in nam ljubo začimbo (rožmarin, timijan, origano …), katere aromo želimo. Na hitro prepražimo in nato odcedimo, tako da imamo v posodi samo olje (česen in začimbo pa shranimo za kasneje). Na to olje stresemo krompirček in mešamo nekaj minut – toliko časa, da krompir prične dobivati mehko zunanjo plast.

 

  • Ko se to zgodi, vse skupaj stresemo na peki papir in damo v vnaprej ogreto pečico (na cca. 230 stopinj) za 40 minut. Na polovici, po 20 minutah krompir premešamo, da se bo skorjica naredila povsod enakomerno.

 

  • Ko je krompir pečen, ga pred serviranjem zmešamo s česnom in začimbo. Komur se zdi česen premočan, ali dela kosilo za majhne otroke, naj namignemo, da tudi brez rožmarina oz. druge začimbe in česna krompirček odlično uspe.

 

  • Zraven se odlično poda ‘bela omaka’ iz jogurta, kisle smetane, limone, limonine lupinice in drobnjaka ali kakšne druge začimbe.

 

(Visited 5,013 times, 185 visits today)

Preberite tudi:

chia-puding-s-kakijem
Chia puding s kakijem

Sestavine: 750 ml polnomastnega kokosovega mleka 50 g chia semen 3 žlice medu kanček vaniljevega ekstrakta narezan kaki Priprav ...

cmočki
Kruhovi cmoki, ki zagotovo uspejo

Lahko bi zapisali tudi kruhovi cmoki za telebane. Uspeli so prvič in drugič in tretjič, brez kakršnihkoli izkušenj ali pričakovanj so navdušili ...

lecina-struca
Martinova vegi pojedina

Na meniju Matjaža Kološe je zanimiva kostanjeva juha, v glavni jedi pa je gos nadomestil z lečino brezmesno štruco. Za prilogo klasika: rdeče zel ...

Tortice na palčki ali ‘Cake Popsi’

...  saj se bo nekaj čokolade zagotovo nakapalo. Najbolje je, da so lizike v hladilniku čez noč. Prijetno ...