LOGO_LUPA_web

Mlečne kumare

junij 8, 2019

Sestavine:

  • 3-4 solatne kumare
  • 1 mlada čebula
  • 1 dl kisle smetane
  • 3 dl kislega mleka ali jogurta
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
  • sveže mlet poper
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 strok česna

Priprava:

Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarčke. Kumare očistimo, odrežemo vrhe in naribamo na tanke kolobarje ali rezance. Rahlo posolimo in pustimo stati vsaj pol ure. Nato kumare previdno ožamemo. Dodamo čebulo in prelijemo z omako iz smetane in kislega mleka. Začinimo s poljubnimi začimbami, na primer z mleto rdečo papriko, kumino, lahko tudi s česnom ali sveže mletim poprom. Ponudimo k mlademu krompirju.

Domačih mladih kumar raje ne lupimo, saj je v lupini ogromno bioaktivnih snovi. Kumaričnega soka ne zavržemo, ampak ga uporabimo za pripravo zelenjavnih napitkov ali drugih zelenjavnih jedi.

(Visited 138 times, 3 visits today)

ODDAJTE SVOJ GLAS IN POSTAVITE SVOJO OBČINO NA PR(A)VO MESTO!

 


Odgovorite na spodnja vprašanja z ustreznim izborom števila:

1 = zelo slabo, 2 = slabo, 3 = dobro, 4 = zelo dobro, 5 = odlično


1. Kako ste zadovoljni z življenjem v svoji občini?


2. Kako ste zadovoljni z razvojem vaše občine?


3. Kako občina skrbi za svoje občane, posebej ranljive skupine?


4. Kako občina skrbi za okolje (odpadki, zrak, voda, tla), kolikšna je trajnostna naravnanost občine?


5. Kako bi ocenili razvoj turizma - je tudi v skladu s skrbjo za domačine?


6. Ali je v zadnjem letu (od volitev) opaziti izboljšanje ali poslabšanje življenja in razvoja v občini?


7. Kateri projekt/dogodek ste v vaši bližini opazili v zadnjem letu? Kaj od obljubljenega pogrešate?

 

Za sodelovanje izpolnite kontaktni obrazec.