LOGO_LUPA_web

Masunjek

januar 18, 2016

Gorenjska regija


 

Masunjek (maslovnik) je krepka
pastirska jed iz kisle in sladke smetane ter ajdove moke, ki jo
zamešamo v vrelo smetano in kuhamo tako dolgo, da spusti maščobo
in zapleše po posodi. Masunjek dobro tekne na črnem domačem kruhu
ali s kislim mlekom. Lahko ga ponudimo kot predjed ali glavno jed.

(TIC Jezersko)

 

(Visited 63 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

www.littlepotatoes.com
Krompir s suhimi paradižniki iz pečice

Krompir v pečici je nekaj najboljšega, pa naj bo sam ob solati ali kot priloga mesni ali ribji osnovi. Da ne bo vedno enako, tokrat predlagamo nekaj ...

www.theendlessmeal.com
Enostavni lososovi zvitki

Včasih zadiši tudi malce eksotike, da nista vsak dan na mizi krompir in meso. Lososovi zvitki so enostavni, pripravljeni brez kuhanja in če dodamo  ...

pizza žepki
Zelenjavni pizza žepki

Pizza žepki so priljubljen prigrizek za otroške zabave, nadomestijo pa lahko tudi kosilo - ob njih se prileže še skleda zelene solate s fižolom.  ...

lesnikovi rogljicki
Lešnikovi rogljički s čokolado

Oreh, mandelj ali lešnik, le katerega izmed treh kraljev oreščkov izbrati? Vsak da svojo strukturo in okus, a v teh rogljičkih so najboljši lešn ...