LOGO_LUPA_web

Limonine presne kroglice

avgust 24, 2019

Sestavine:

  • 2/3 skodelice indijskih oreščkov
  • 1/3 skodelice mandljev
  • 3-4 veliki (medjool) dateljni
  • 1 1/2 zvrhana žlica kokosove masti (olje)
  • 1-2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • sok ene majhne limone
  • ingver v prahu (po želji)
  • kokosovi lističi (čips)

Priprava:

Oreščke je predhodno namočimo v vodi. Mandlje najbolje čez noč (12 ur), indijske oreščke 2 do 3 ure. Namočene oreščke in vse sestavine, razen limoninega soka, stresemo v skledo oziroma električni mešalnik – ‘blender’. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Dodamo limonin sok, vendar smo pri tem previdni – najprej malo manj in nato po okusu še dodajamo toliko, da okus limone ne bo premočan. Ko je vse premešano, oblikujemo kroglice. Če je masa zelo mokra, jo za 15-20 minut postavimo v zamrzovalnik. Če je dovolj suha, pa lahko začnemo z oblikovanjem kroglic, ki jih nato povaljamo v kokosovih lističih. Uporabimo lahko tudi kokosovo moko. Kroglice za 2 do 3 ure postavimo v zamrzovalnik, nato pa jih hranimo v hladilniku.

(Visited 199 times, 4 visits today)