LOGO_LUPA_web

Lešnikovi rogljički s čokolado

februar 3, 2019

Oreh, mandelj ali lešnik, le katerega izmed treh kraljev oreščkov izbrati? Vsak da svojo strukturo in okus, a v teh rogljičkih so najboljši lešniki, zaradi katerih so piškoti zelo nežni in topljivi v ustih.

Sestavine:

  • 28 dag bele moke
  • 20 dag masla
  • 6 dag sladkorja v prahu
  • 10 dag mletih lešnikov
  • 5 žlic sladke smetane
  • ščep soli
  • stopljena čokolada (po želji)

Priprava

Med moko zdrobimo hladno maslo, da nastane kaša. Dodamo sladkor, lešnike, sol in nazadnje toliko smetane, da lahko na hitro oblikujemo testo. Eno uro ga pustimo počivati, nato pa iz njega oblikujemo rogljičke ter jih pečemo na 180 stopinjah, da zarumenijo.

Ohlajene nekateri posujejo s sladkorjem v prahu, drugi pa jih pomočijo v stopljeno čokolado …

(Visited 154 times, 1 visits today)