LOGO_LUPA_web

www.littlepotatoes.com

Krompir s suhimi paradižniki iz pečice

februar 17, 2019

Krompir v pečici je nekaj najboljšega, pa naj bo sam ob solati ali kot priloga mesni ali ribji osnovi. Da ne bo vedno enako, tokrat predlagamo nekaj drugačnega.

Krompir narežemo in ga v vreli vodi kuhamo le dobrih od 5 do 10 minut (odvisno od velikosti kosov, bistvo pa je, da je krompir skuhan na pol). Nato ga odcedimo in damo na pekač. Na nekaj večjih kosov zrežemo čebulo in zmešamo s krompirjem. Dodamo olive in kapre, koščke posušenega paradižnika, vse skupaj ‘zalijemo’ z nekaj žlicami olivnega olja, posolimo, popopramo in dobro premešamo.

Pekač je pripravljen, da gre v pečico, ki jo predhodno segrejemo na 180 stopinj Celzija. Da se paradižnik in čebula ne bosta zažgala, je potrebno previdno nastaviti program (ne žar), še najbolje pa bo, da pekač pokrijemo s pokrovko ali aluminijasto folijo. Ali pa vse skupaj redno spremljamo in mešamo.

Ko je krompir mehak in pečen, je jed pripravljena. Lahko jo okrasimo tudi s svežimi listi bazilike, če jih imamo pri roki.

In še namig, če iščete nekaj ‘za zraven’: ta recept se odlično poda k ribi, zraven pa se lepo zlije tudi kakšna osvežilna jogurtova pomaka.

 

 

(Visited 169 times, 1 visits today)