LOGO_LUPA_web

Krofki iz pečice

marec 2, 2019

Če kdaj, je sedaj čas za krofe. Če niste ljubitelj cvrtja, jih lahko pripravite tudi iz pečice. Ti so manj mastni, ampak nič manj okusni.

Potrebujemo:

½ kg namenske moke za kvašeno testo
40 g kvasa
½ žličke soli
50 g masla
50 g sladkorja
1 strok vanilije
limonino lupinico
2,5 dcl mlačnega mleka
češpljevo, marelično marmelado ali karkoli po okusu

Priprava:

Vzhajamo kvasec in iz vseh sestavin (razen nadeva) zamesimo rahlo testo, ki ga pustimo vzhajati (če testo delate prvič, za namig poglejte katerikoli recept za kvašeno testo).

Razvaljamo testo na 8 mm debeline in s pomočjo kozarca ali oboda izrežemo kroge – ti naj ne bodo preveliki. Na sredino kroga naložimo malo nadeva, okrog tega testo malo navlažimo z vodo. To pokrijemo z drugim krogom in robove ”zalepimo” skupaj. Da bodo lepo odrezani, na tem mestu še enkrat uporabimo obod ali kozarec.

Krofke polagamo na peki papir in pustimo stati vsaj 20 minut, da še malo vzhajajo. Pečemo na 175-180ºC, približno 15 minut ali malce dlje, če smo delali krofe, in ne manjše krofke.

Pa dober tek!

(Visited 984 times, 5 visits today)