Juha iz hokaido buče

september 30, 2018

Hokaido buča je vsestransko uporabna. Poleg tega, da je okusna, tudi izboljša vid, pomaga pri hujšanju, izboljšuje razpoloženje, lepša kožo. Tokrat namig za zdravo bučno juho.

Potrebujemo hokaido bučo, olivno olje, šarlotko, sol, poper, muškatni orešček, malo vode, po želji žlico kisle smetane ali bučna semena, nasekljan peteršilj.

Na tanke lističe narežemo šarlotko in jo popečemo na olivnem olju. Dodamo koščke olupljene buče (brez semen) in pražimo minutko ali dve. Dodamo nekaj vode in kuhamo do mehkega. Zmešamo s paličnim mešalnikom, po potrebi dodamo še malo vode. Juho posolimo, popopramo in dodamo malce muškatnega oreščka.

V drugi posodi lahko prepražimo bučna semena in z njimi dekoriramo juho. Ali pa, če bi radi bolj kremast okus, v vsak krožnik juhe položimo žličko kisle smetane in malo nasekljanega peteršilja. Odlično pa se zraven podajo tudi popečene kruhove kocke.

Pa dober tek.

(Visited 186 times, 6 visits today)

Preberite tudi:

chia-puding-s-kakijem
Chia puding s kakijem

Sestavine: 750 ml polnomastnega kokosovega mleka 50 g chia semen 3 žlice medu kanček vaniljevega ekstrakta narezan kaki Priprav ...

cmočki
Kruhovi cmoki, ki zagotovo uspejo

Lahko bi zapisali tudi kruhovi cmoki za telebane. Uspeli so prvič in drugič in tretjič, brez kakršnihkoli izkušenj ali pričakovanj so navdušili ...

lecina-struca
Martinova vegi pojedina

...  meniju Matjaža Kološe je zanimiva kostanjeva juha, v glavni jedi pa je gos nadomestil z lečino brezmesno štruco. Za prilogo klasika: ...

krompirček
Najbolj hrustljav krompirček – in ni ocvrt

Krompir in soda bikarbona? Točno tako. Po tem receptu preizkušeno nastane najbolj hrustljav in prav nič masten krompirček. Tisti s hrustljavo skor ...