vir: www.sugarlovespices.com

Hrustljava jabolčna krostata

september 16, 2018

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih) sladic.

Potrebujemo pol kilograma listnatega testa, zavitek vanilij sladkorja, nekaj jabolk, 2,5 dcl sladke smetane, tri jajca, tri zvrhane čajne žličke sladkorja.

Pekač namažemo z maslom in na to položimo nanj oba kosa razvaljanega testa, enega na drugo. Pri robovih testo privzdignemo.

Na pol centimetra debele krhlje narežemo jabolka in z njimi čisto prekrijemo testo. Posebej razžvrkljamo jajca, dodamo vanilij sladkor, sladko smetano, limonino lupinico in sladkor. S tem prelijemo testo.

Položimo v na 180ºC segreto pečico in pečemo približno pol ure. Pustimo krostato, da se malce ohladi.

 

vir: https://tuttipossonocucinare.it
vir: https://tuttipossonocucinare.it

Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

 

(Visited 304 times, 8 visits today)

Preberite tudi:

rožičeco
Rožičevo pecivo – okusno in preprosto

Ko se doma nahajajo jabolka, ki jih je treba porabiti, pri nas najprej pride na vrsto rožičevo pecivo. Ker je enostavno, sila okusno in tudi zdravo, ...

klasični piškoti
Tradicionalni ‘speculaas’ piškoti

Takoimenovali 'speculaas' piškoti so piškoti z začimbami, ki po Evropi veljajo za najbolj klasične 'miklavževe' piškotke. Naj zadiši po cimetu  ...

domač pomfri (2)
Skrivnost popolnega domačega pomfrija

Vsi obožujemo dober, domač pomfri, pa se je njegova izdelava kar nekako izgubila v pozabo. Seveda, ko pa se v trgovinskih zamrzovalnikih za majhen d ...

Božanski piškoti iz 4 sestavin

Najboljše stvari so preproste in za te piškotke to zagotovo drži. Potrebujemo 4 glavne sestavine (in sol in sladkor), nekaj minut, da vse zmešamo  ...