LOGO_LUPA_web

vir: www.sugarlovespices.com

Hrustljava jabolčna krostata

september 16, 2018

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih) sladic.

Potrebujemo pol kilograma listnatega testa, zavitek vanilij sladkorja, nekaj jabolk, 2,5 dcl sladke smetane, tri jajca, tri zvrhane čajne žličke sladkorja.

Pekač namažemo z maslom in na to položimo nanj oba kosa razvaljanega testa, enega na drugo. Pri robovih testo privzdignemo.

Na pol centimetra debele krhlje narežemo jabolka in z njimi čisto prekrijemo testo. Posebej razžvrkljamo jajca, dodamo vanilij sladkor, sladko smetano, limonino lupinico in sladkor. S tem prelijemo testo.

Položimo v na 180ºC segreto pečico in pečemo približno pol ure. Pustimo krostato, da se malce ohladi.

 

vir: https://tuttipossonocucinare.it
vir: https://tuttipossonocucinare.it

Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

 

(Visited 478 times, 11 visits today)