vir: www.sugarlovespices.com

Hrustljava jabolčna krostata

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih) sladic.

Potrebujemo pol kilograma listnatega testa, zavitek vanilij sladkorja, nekaj jabolk, 2,5 dcl sladke smetane, tri jajca, tri zvrhane čajne žličke sladkorja.

Pekač namažemo z maslom in na to položimo nanj oba kosa razvaljanega testa, enega na drugo. Pri robovih testo privzdignemo.

Na pol centimetra debele krhlje narežemo jabolka in z njimi čisto prekrijemo testo. Posebej razžvrkljamo jajca, dodamo vanilij sladkor, sladko smetano, limonino lupinico in sladkor. S tem prelijemo testo.

Položimo v na 180ºC segreto pečico in pečemo približno pol ure. Pustimo krostato, da se malce ohladi.

 

vir: https://tuttipossonocucinare.it
vir: https://tuttipossonocucinare.it

Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

 

Preberite tudi:

Tortice na palčki ali ‘Cake Popsi’

V zadnjih časih so na otroških zabavah pravi hit kroglice na palčki, ki so kar malo zasenčile klasično torto. 'Cake Popsov' smo se v naši kuhin ...

Kostanjeva krema

Kostanjeva krema je enostavna, a malce posebna sladica. Prepriča tudi tiste, ki sicer niso največji oboževalci kuhanega ali pečenega kostanja. Pr ...

bučna juha
Juha iz hokaido buče

Hokaido buča je vsestransko uporabna. Poleg tega, da je okusna, tudi izboljša vid, pomaga pri hujšanju, izboljšuje razpoloženje, lepša kožo. To ...

poletna pašta
Poletna pašta s češnjevci in baziliko

Dokler je vrt poln češnjevcev in diši po baziliki, do takrat je poletje! Tale preprosta pašta vzame toliko časa, kolikor se kuhajo testenine. Za  ...