LOGO_LUPA_web

Hitre sladke kroglice na 5 načinov

januar 6, 2019

Smo generacija, ki živi s hitrim tempom. Le kaj je torej bolj priročnega kot zdrave energijske kroglice, ki nam dajo energijo za premagovanje vsakodnevnih ovir? Enostavni in hitro narejeni prigrizek, sestavljen iz preprostih sestavin, ki jih najdemo v shrambi in hladilniku.

Sestavine enostavno zmeljemo v multipraktiku in pripravimo maso za naše energijske kroglice.

 

1 Čokoladne chia kroglice

Sladke energijske kroglice z visoko vsebnostjo beljakovin, ki jih dajejo oreščki, chia semena in ovseni kosmiči. Skodelico in pol sesekljanih datljev, 1/3 skodelice pravega kakava, ½ skodelice kokosove moke, ½ skodelice orehov, ½ skodelice chia semen, ½ skodelice ovsenih kosmičev in 1 žlico vanilijevega ekstrakta zmeljemo ter iz mase oblikujemo kroglice. Kroglice povaljamo po kakavu in jih shranimo v zamrzovalnik. Kadar nimamo časa za zajtrk, jih nato enostavno vzamemo iz zamrzovalnika.

2 Ovsene kroglice z indijskimi oreščki

Indijski oreščki so sicer dragi, a so zares okusni in polni beljakovin. Vzemite 1 in pol skodelice ovsenih kosmičev, ½ skodelice indijskih oreščkov, ½ skodelice medu, 1 žlico chia semen, ½ skodelica nastrgane bele čokolade, 1 žlica cimeta, in ½ žlice vanilijevega ekstrakta in vse skupaj dobro premešajte. Naredite kroglice, ki bodo zaradi čokolade všeč tudi vašim otrokom.

energijske kroglice_4

3 Jabolčne kroglice

Kombinirajte jabolko in javorjev sirup za sadni okus. 1 skodelica posušenih jabolk, ½ skodelice ovesa, 1 čajno žličko cimeta, ½ skodelice orehov in 2 žlici figove marmelade. Kroglice hranite v neprodušni posodi v hladilniku.

energijske kroglice_3

4 Sadne kroglice

V tem receptu lahko uporabite različno sadje, semena in oreščke in si prilagodite sestavine glede na vaš okus. 1 skodelica mandljev, bučna ali sončnična semena, 1 skodelica indijskih oreščkov ali arašidov, 1 skodelica dateljnov, 1 skodelica sušenih češenj ali rozin, 1 žlica vanilijevega ekstrakta, ½ žlice košer soli, 2 žlici chia semen, 2 žlici riževega sirupa. Zmlete sestavine oblikujte v kroglice in uživajte v polnem okusu sadja in oreščkov.

5 Čokoladne kokosove kroglice

Te kroglice so lahko sladica ali zdrav prigrizek. Zmešajte 1 skodelico kokosovih kosmičev, 3 žlice kokosovega olja, 3 žlice pravega kakava, ½ žlice mandljevega ekstrakta in ščep soli, jih dobro zmeljite in oblikujte kroglice. Shranite jih v hladilnik, da se strdijo.

energijske kroglice_5

(Visited 1.020 times, 7 visits today)