LOGO_LUPA_web

Fuži s tartufi

avgust 20, 2015

Primorska regija


 

Sestavine

* 500 g testenin

* poper

* Piranska sol

* parmezan

* oljčno olje

* rumenjak

* sladka smetana

* 25 g masla

* 80 g tartufov

 

Priprava:

V slanem kropu, ki smo mu dodali kanček
olja, skuhamo fuže. Kuhane odcedimo, oplaknemo s toplo vodo in jim
dodamo žlico olja in malo vode, v kateri so se kuhali, ter
premešamo. Medtem smo naribali tartufe, ki jih nato v ponvi na maslu
nekaj minut pražimo, nato pa jih zalijemo s sladko smetano. Ko se
smetana zgosti (če se zgosti preveč, dodajte vino), začinimo,
dodamo rumenjak in dobro premešamo. Omako prelijemo po rezancih in
potresemo s parmezanom.

 

(Turistično združenje Portorož)

 

(Visited 38 times, 2 visits today)

Preberite tudi:

www.littlepotatoes.com
Krompir s suhimi paradižniki iz pečice

Krompir v pečici je nekaj najboljšega, pa naj bo sam ob solati ali kot priloga mesni ali ribji osnovi. Da ne bo vedno enako, tokrat predlagamo nekaj ...

www.theendlessmeal.com
Enostavni lososovi zvitki

Včasih zadiši tudi malce eksotike, da nista vsak dan na mizi krompir in meso. Lososovi zvitki so enostavni, pripravljeni brez kuhanja in če dodamo  ...

pizza žepki
Zelenjavni pizza žepki

Pizza žepki so priljubljen prigrizek za otroške zabave, nadomestijo pa lahko tudi kosilo - ob njih se prileže še skleda zelene solate s fižolom.  ...

lesnikovi rogljicki
Lešnikovi rogljički s čokolado

Oreh, mandelj ali lešnik, le katerega izmed treh kraljev oreščkov izbrati? Vsak da svojo strukturo in okus, a v teh rogljičkih so najboljši lešn ...