LOGO_LUPA_web

Čotovi pijavški žlinkrofi

november 22, 2015

Osrednjeslovenska regija


 

Sestavine:

  • 50 dkg moke
  • 3 rumenjaki
  • 3 cela jajca
  • 1 dcl mleka
  •  

Iz moke, rumenjakov ali celih jajc in
mleka naredimo bolj mehko testo kot za rezance, oblikujemo hlebček,
ga pokrijemo, nato naj počiva vsaj pol ure. Nato ga na tanko
razvaljamo in s koleščkom razrežemo na pravokotnike.

 

Nadev:

  • 40 dag kuhanega ali pečenega mesa
  • olje
  • čebula
  • sol, poper
  • peteršilj
  • koren
  • česen
  •  

Meso prepražimo na čebuli, dodamo
začimbe, ohladimo, nato oblikujemo kroglice, ki jih položimo na
testo. Naši žlinkrofi so precej veliki in oblikovani v obliko
mošnjička. Žlinkrofe delamo, ko imamo čas, ker lahko nekaj časa
počakajo na hladnem, preden jih skuhamo. Kuhamo jih v kropu, 10 do
15 minut.

 

Žlinkrofe postrežemo s sirovo ali
gobovo omako kot predjed ali kot samostojno jed. Lahko pa tudi kot
zakuho v goveji juhi.

 

(Recept je iz gostilne Čot, Pijava Gorica)

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

www.littlepotatoes.com
Krompir s suhimi paradižniki iz pečice

Krompir v pečici je nekaj najboljšega, pa naj bo sam ob solati ali kot priloga mesni ali ribji osnovi. Da ne bo vedno enako, tokrat predlagamo nekaj ...

www.theendlessmeal.com
Enostavni lososovi zvitki

Včasih zadiši tudi malce eksotike, da nista vsak dan na mizi krompir in meso. Lososovi zvitki so enostavni, pripravljeni brez kuhanja in če dodamo  ...

pizza žepki
Zelenjavni pizza žepki

Pizza žepki so priljubljen prigrizek za otroške zabave, nadomestijo pa lahko tudi kosilo - ob njih se prileže še skleda zelene solate s fižolom.  ...

lesnikovi rogljicki
Lešnikovi rogljički s čokolado

Oreh, mandelj ali lešnik, le katerega izmed treh kraljev oreščkov izbrati? Vsak da svojo strukturo in okus, a v teh rogljičkih so najboljši lešn ...