Čokoladno kokosovo pecivo iz pirine moke

januar 21, 2018

(recept: Ana Golavšek)

Sestavine za biskvit:

  • 4 jajca
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 1 dl kokosovega olja
  • 1 dl vode
  • 220 g pirine polbele moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2 dl ovsenega mleka

Sestavine za kremo:

  • 2 bio kisli smetani
  • malo skute
  • 100 g kokosove moke
  • 5 žlic agavinega sirupa

Sestavine za preliv:

  • 250 g temne čokolade
  • 2 žlici kokosovega olja

Priprava:

Rumenjake ločimo od beljakov, jim dodamo kokosov slad-kor, olje in vodo ter vse skupaj premešamo z mikserjem. Masi dodamo moko in kakav v prahu. Iz beljakov naredimo sneg, ki ga nato narahlo vmešamo v maso. Maso vlijemo v pekač in pečemo 20 – 25 minut na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in namočimo z ovsenim mlekom. Sledi priprava kreme, za katero zmešamo vse potrebne sestavine in jo namažemo čez biskvit. Nato stopimo še čokolado in kokosovo olje ter preliv prelijemo čez kremo. Pecivo pustimo čez noč v hladilniku, da se pre-poji. Razrežemo na kocke in postrežemo.

(Visited 42 times, 16 visits today)

Preberite tudi:

chia-puding-s-kakijem
Chia puding s kakijem

...  narezan kaki Priprava: V skledi zmešamo kokosovo mleko, chia semena, med in vanilijev ekstrakt. Postavimo v hladilnik ...

cmočki
Kruhovi cmoki, ki zagotovo uspejo

...  posuši, v skrinjo in ko se ga dovolj nabere, je čas za cmoke. Če imate samo svež kruh, pa ga malce presušite v pečici ...

lecina-struca
Martinova vegi pojedina

...  stroka česna ¼ gomoljne zelene 1 jajce 3 žlice pirine moke muškatni orešček, poper, mleta paprika, mleta kumina, šetraj ...

krompirček
Najbolj hrustljav krompirček – in ni ocvrt

Krompir in soda bikarbona? Točno tako. Po tem receptu preizkušeno nastane najbolj hrustljav in prav nič masten krompirček. Tisti s hrustljavo skor ...