LOGO_LUPA_web

Čokoladno bananina rulada

april 7, 2019

Sestavine

Testo:

  • 4 jajca
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/4 skodelice olja
  • 1 žlička jogurta
  • 1 skodelica moke
  • 1 žlica škroba,
  • 1 žlička pecilnega praška,
  • 20 g vanilijevega sladkorja

Krema:

  • 2 skodelici mleka
  • 2 žlici moke
  • 1 jajce,
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice kakava
  • 1 žlička masla
  • 40 g temne čokolade

Nadev:

  • 2 banani

Preliv:

  • temna čokolada

Priprava

Za kremo v posodi zmešajte mleko, jajca, sladkor, moko in kakav, postavite na štedilnik in mešajte. Dodajte maslo in čokolado, da se oboje stopi, mešajte dokler se ne ohladi na sobno temperaturo.

Za torto zmešajte jajca in sladkor, dodajte olje in jogurt ter močno stepajte. V skledi zmešajte moko, škrob, pecilni prašek in vanilijev sladkor. Suho mešanico dodajte jajčni in še dodatno stepite. Testo zlijte v pekač, obložen s peki papirjem in pecite na 170 stopinj 12 minut. Ko vzamete pekač iz pečice, pecivo takoj pokrijte s krpo in pustite 5 minut. Previdno odstranite peki papir, pecivo zvijte v obliko rulade in ponovno pokrijte s krpo. Pustite, da se ohladni na sobno temperaturo.

Nato previdno odvijte pecivo in ga namažite z 2/3 čokoladne kreme. Nanjo položite rezine banan in ponovno zvijte v rulado. Premažite rulado s preostankom čokoladne kreme in prelijte s stopljeno temno čokolado.

(Visited 287 times, 1 visits today)